Dokumentarni film Planet prihodnosti v režiji Barbare Zemljič bo premierno prikazan v ponedeljek, 15. junija 2009 v Kinodvoru.

Slovenski znanstveniki, misleci in umetniki ponujajo rešitve za boljšo prihodnost našega planeta.

Prizor iz filma: Vid in Andrej Pečjak ter Barbara Zemljič­

­Prizor iz filma: Vid in Andrej Pečjak ter Barbara Zemljič

Opozorilo narave je jasno: časa zmanjkuje in naš odnos do okolja moramo spremeniti. Film Planet prihodnosti predstavi izjemne slovenske posameznike, ki so opozorila narave razumeli in iznašli drugačen, naravi prijaznejši način življenja. S svojo inovativnostjo in vizionarstvom nam z zgledom kažejo nove poti, ki jih moramo izbirati na naši skupni poti v prihodnost. Svoja videnja in prizadevanja za prijazen soobstoj z naravo predstavijo dr. Vid Pečjak, Andrej Pečjak, Miro Zorič, Lučka Kajfež Bogataj, Vida Ogorelec Wagner, Tomo Križnar, Alenka Burja, Andrej Detela in pristojni iz Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za gospodarstvo in razvoj.

Prizor iz filma: Vid Pečjak z vnukom­

­Prizor iz filma: Vid Pečjak z vnukom

Čas za pogovore o tem ali so klimatske spremembe resnične ali ne, je potekel. So dejstvo naše realnosti. Z dokumentarnim filmom Planet prihodnosti pa se je Slovenija uspešno umestila v globalno mrežo prizadevanj za ohranitev naravnega ravnovesja za prihodnje rodove.

Premieri bosta sledili še dve projekciji in sicer 16. in 17. junija ob 17.30 uri v Kinodvoru.

Več informacij na spletni strani www.planetprihodnosti.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj