Sponzorji

Včeraj se je zgodil že peti od 12 treningov za 17. ljubljanski maraton, na katerega se pripravlja tudi ekipa Planeta Lepote. Na Planetu Lepote smo namreč to poletje sklenili, da bomo v sodelovanju s spletno trgovino Vitalia in ekipo profesionalnih trenerjev Pulz Šport članicam Planeta Lepote omogočili profesionalne treninge in prehranska dopolnila za dobro pripravljenost in udeležbo na 17. Ljubljanskem maratonu.

Prijav je bilo zelo veliko, zato smo morali žal narediti selekcijo – a če ste med prijavljenimi in neizbranimi – nikar ne obupajte, prihodnje leto bomo imeli ponovno svojo ekipo! smiley

V letošnji ekipi Planeta Lepote je 21 udeleženk, ki so razdeljene na skupino za 10 km in na skupino, ki bo na maratonu odtekla kar 21 km. Medtem ko so nekatere že izkušene tekačice, ki želijo na treningih s profesionalno ekipo trenerjev Pulz Šport še izboljšati svojo tehniko in seveda tudi rezultat na maratonu, pa so druge skorajda popolne začetnice, ki so se odločile za bolj zdrav življenjski slog, ki vključuje tudi več gibanja – preteči ljubljanski maraton pa jim bo še v poseben izziv in motivacijo.

ekipa_pl_17_lj_maraton_1
Ekipa Planeta Lepote za 17. ljubljanski maraton s trenerjema Pulz Športa pred prvim treningom

Treningi so seveda prilagojeni predznanju in kondiciji posameznice, pa tudi kilometrini, ki jo imajo Planetke namen preteči na maratonu. Poleg tega tudi vse udeleženke seznanijo s možnimi poškodbami, do katerih lahko pride ob pretiravanju in nepravilni tehniki teka (in verjemite, da je zelo verjetno, da tudi vi tečete nepravilno, če še niste bili na strokovnem treningu z video analizo!), o tem, kako pomembno je ogrevanje na začetku in raztezanje na koncu, ter da se nikakor ne sme pozabiti na vaje za moč.

Na prvem treningu so članice ekipe Planeta lepote izvedle lahkoten tek in nekaj vaj, na drugem že malo več, skupaj 3,5 km. Najzanimivejši za večino pa je bil zagotovo tretji trening, ko so imele video analizo, ki jih je zelo presenetila. "Če kaj znam poleg hoje, potem znam teči. To je vendar naravno gibanje, to zna vsak!" so si mislile. A ogled lastnega posnetka na video kameri jih je kaj kmalu osupnil, saj ob strokovni razlagi trenerjev Pulz Športa niso mogle verjeti, kako velike – in po razlagi tudi očitne – napake delajo.

ekipa_pl_17_lj_maraton_2
Brez pravilnega ogrevanja in raztezanja seveda ne gre! Trener Miha kaže vaje in hkrati preverja dosedanje znanje članic ekipe Planeta Lepote

Pridne Planetke tako že peti teden zapovrstjo vestno trenirajo, nabirajo kondicijo, znanje in moč (pa tudi kakšen žulj in 'muskl fibr' se najde) tako na strokovno vodenih treningih kot tudi doma, saj imajo izdelan individualni načrt treningov vse do maratona – brez tega pač ne gre! Kakšni so njihovi dosedanji vtisi, pa si lahko preberete v izjavah članice ekipe Planeta Lepote na naslednji strani.


 Sponzorji

pl_logo pulz_sort_logo vitalia_logo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj