4/11 * 20.00 @ Festivalna dvorana, LJ

FB: www.facebook.com/events/1799916096953432

Ob silnem razcvetu stand up komedije in njenem spajanju z gledališkimi, TV in spletnimi formati, pri nas nismo uzrli še niti ene TV specialke, kot preskokom uspešnic s stand up odrov na male ekrane pravijo v tujini. Prvi menedžer scene, oče festivala Panč in vodja kluba smeha 10ka, Andrej Težak – Tešky je zagrizel v izziv z Boštjanom Gorencem – Pižamo in tako se bo kot prva domača specialka v zgodovino vpisala uspešnica 50 odtenkov njive. Število vstopnic za to enkratno predstavo je omejeno, del pop kulturne zgodovine pa ste lahko že za 14 evrov.

Pižama o svoji zgodovinski stand up TV specialki

"Stand up si je na TV že izboril mesto, a v bolj revialnem smislu, kjer komik dobi pet do deset minut (Planet stand-up) ali kot popestritev oddaje. Dolgometražno si je utrl pot z roasti, kjer pa imajo komiki tudi omejen čas nastopa. Gledali smo tudi prenos Vidovega in Denisovega Udar po moško s Kongresnega trga, ki pa ni bil režiran posnetek dvoranskega šova. Zakaj se ni za celovečerno predstavo odločil že kdo drug, ne vem, pri meni pa je po dveh in pol letih nastopanja 50 odtenkov njive dobilo obliko, ki jo želim ohraniti."

O predstavi 50 odtenkov njive

Najmarkantjejši steber domače stand up scene, literarni, gledališki, televizijski in radijski ustvarjalec, BOŠTJAN GORENC – PIŽAMA je v svoji uspešnici 50 ODTENKOV NJIVE zaoral med bolj ali manj vidne, a bistvene gradnike slovenstva. Najsi bodo to pisci besedil naših popevk, hripavi novinarji, rokokojski violinisti, impresionistični pesniki ali ustvarjalci reklam, pred njegovimi puščicami ni varen nihče. Pronicljivo seciranje aktualnih dogodkov se prepleta s prodornimi enovrstičnicami, vse skupaj pa zabeli izkušnja očetovstva. Vrhunec je erotična megauspešnica za slovenske gospodinje, po kateri je šov tudi dobil ime.

O avtorju

Boštjan Gorenc – Pižama je eno najbolj prepoznavnih imen slovenske stand up scene, pa tudi širšega (pop)kulturnega ustvarjanja, razglašen pa je bil tudi za 2. najvplivnejšega Slovenca na družbenih omrežjih. Bil je ustanovni član skupine Komikaze, ki je orala slovensko stand up ledino, najdlje od doma pa je nastopal na festivalu v Leicestru. Je reden gost festivalov Panč in Lent – včasih tudi kot nastopajoči. Leta 2010 je zmagal na Improviziji, marca 2011 povezoval Viktorje, tri leta vodil oddajo Naval smeha na Valu 202, bil del ekipe Ugani, kdo pride na večerjo na TV Sloveniji, ustvarja spletno oddajo o popularni kulturi, Glave, njegovi sLOLvenski klasiki 1 pa so ena najbolj prodajanih domačih knjig leta. Je dobitnik knjige za vzorno vedenje v sedmem razredu ter ponosni lastnik bronastega Vegovega priznanja, srebrnega delfinčka in predzadnjega mesta na šolskem krosu. Organizatorjem dogodkov večkrat priskrbi neposodobljene biografije.

Vstopnice

Lastovke: 14€

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj