Zadnje dni je največ govora o ukrepih v šolstvu. Spreminjajo se tako rekoč hipno in tolmačijo zelo različno. Odlok, ki so ga v petek 20. avgusta prejeli ravnatelji OŠ je srhljiv.

Konkretno: pogoj PCT za vse odrasle od zaposlenih na šolah do vseh, ki prihajajo v šolske prostore in so starejši od 15 let itd. Izpolnjevanje pogojev preverja predstojnik vzgojno-izobraževalnega zavoda oziroma oseba, ki jo on pooblasti.

O spornosti odloka se je jasno izrekel ustavnik Andraž Teršek: “VSE, kar piše v tem “odloku” vseh odlokov, novem VRHU teptanja, mečkanja, trganja, cefranja, žaljenja in ignoriranja ustave, sodne veje oblasti in načela zakonitosti je PROTIUSTAVNO IN NEZAKONITO! VSE! OČITNO! OD PRVE DO ZADNJE ČRKE! To zahtevati, v to siliti, to ukazovati… JE KAZNIVO DEJANJE! Pa mi je prav vseeno, ali bo tudi procesirano in sodno potrjeno, ali pa ne. TAKO JE!”

Zato je delovanje preboldskega ravnatelja in vseh drugih pogumnih ravnateljev toliko bolj pomembno, smelo in srčno. Peter Žurej je človek z velikim Č in ravnatelj, ki svoj poklic opravlja z vsem srcem.

V Skupnosti civilnih iniciativ in gibanj (SCIG) smo prepričani, da skoraj ni gospodinjstva v naši mali čudoviti deželi, ki ga ne bi dosegel glas o srčnem ravnatelju, ki mu je iskreno mar za naše otroke, za svoje sodelavke in sodelavce.

S številčnostjo podpisov bomo pokazali, da nam je mar za našo skupno prihodnost, za družbo v kateri bodo živeli naši zanamci in nenazadnje, da bomo vedno podprli srčne ljudi.

Vaš podpis je podpora vsem srčnim ravnateljicam in ravnateljem in sporočilo celotni politiki, da državljanke in državljani zahtevamo šolo brez mask, brez distance, brez testiranj in brez cepljenja!

Je podpis za odgovorno delovanje, kar ne pomeni zgolj ne kritično izpolnjevanje navodil; pomeni resen, celosten, kritičen razmislek o določeni situaciji, poznavanje in spoštovanje zakonodaje in trdna etična stališča. Dvom je bil vse do te “dobe” gonilo razvoja in raziskovanja, od te zgodbe je tako rekoč prepovedan, nedopusten. Nenazadnje se naši otroci preko dvoma, iskanja, raziskovanja in kritične misli razvijajo in tega jim vsi želimo, celo podajamo na srce, mar ne?

Povedal je, da naše institucije ne odgovarjajo na pomembna vprašanja, jih ignorirajo ali preusmerjajo. Pomembno je, da skupaj starši in delavci v vzgoji in izobraževanju odločevalcem sporočimo, da želimo normalno šolo, ker je ta tista, ki jo imajo otroci radi in ki omogoča dober razvoj in učni proces, ki vzpodbuja vedoželjnost, kreativnost in raziskovanje.

Peticijo podpišete TUKAJ.

Skupaj in ENOTNI zmoremo VSE za naše in vaše otroke!

SCIG smo:

  • CI Otrok ne damo
  • Delavci VIZ
  • CI Starši za ustavno presojo proti uporabi mask v šolah
  • Združenje za naravni razvoj otrok
  • Odbor za človekove svoboščine in drugi
  • CI Maske dol

Skupnost civilnih iniciativ in gibanj

Civilna iniciativa OTROK NE DAMO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj