persen1

Mateja je stara 32 let. Njeno mirno in urejeno življenje se je obrnilo na glavo, ko je zamenjala službo. Želela se je dokazati pred novim šefom in sodelavci. Nase je jemala veliko več zadolžitev, kot so od nje pričakovali in si zelo prizadevala, da jih uspešno opravi. To ji je nekaj časa uspevalo, nato pa se je vse skupaj obrnilo proti njej.

Pri delu je nehala uživati in čeprav si je še vedno želela, da bi delala dobro, je pred kupom obveznosti kar nekako otrpnila. Zagnala se je v delo, pa sčasoma spet odpovedala.

Nihanja so jo začela demotivirati, zato se ji je delo pogosto zavleklo do poznega večera.

Domov je prihajala utrujena in slabe volje, služba pa je bila še vedno v središču njenih misli.

Izberite pravo pot do cilja

Zgodb kot je Matejina bi lahko našli še veliko. Uspeh je cilj, ki si ga zastavi marsikatero ambiciozno mlado dekle, pri tem pa pozabi nase. Dolgotrajna preobremenjenost vodi do stresa, neprestana napetost pa lahko postane ovira za uspešno opravljanje delovnih nalog. To postopno načenja samozavest, posledica pa je lahko celo izgorelost. Preveč stresa lahko povzroči resne zdravstvene težave in vpliva na zdravje, produktivnost in odnose s prijatelji, kolegi in družino.

Načrtujte vsak dan posebej

Kako si lahko pomagamo sami? Za nasvet smo se obrnili k dr. Mateju Tušaku, diplomiranemu psihologu, ki svetuje številnim slovenskim vrhunskim športnikom, managerjem in drugim.

”Najprej je potrebno spremeniti razmišljanje in se začeti s sabo pogovarjati prijazno ter se spodbujati s pozitivnimi gesli. Za vsak dan posebej si postavimo povsem jasne cilje. Ti cilji nam omogočijo, da si bolje organiziramo delo, postavimo prioritete in s tem lažje dobro opravimo svoje naloge. Vse skupaj izboljša posameznikovo samozavest. V službi tako lahko spet začne uživati, zato je nihanj v razpoloženju vse manj, izboljšajo pa se tudi rezultati dela.”

10 napotkov za premagovanje stresapreberi več >>

Če občasno še občutite napetost, si lahko pomagate z naravnimi zeliščnimi pripravki, ki vsebujejo baldrijan ali meliso ter jih dobite v lekarni brez recepta(npr. Persen®).

Dokazano je, da izvlečki teh rastlin blagodejno vplivajo na počutje, zato se počutimo bolj zbrani, sproščeni in pomirjeni ter se učinkoviteje spet spopademo z izzivi vsakdana, ki jih življenje postavlja pred nas.

persen_forte_embalazapersen_logo

Obvladovanje stresa je izziv za vsakega posameznika, pri tem pa mora vsak najti najprimernejšo pot zase. Veliko sreče pri pripravi tvojega osebnega načrta za obvladovanje stresa!

Več koristnih napotkov najdete na www.5minutzasprostitev.com, kjer se lahko prijavite na brezplačne E-novice z nasveti za uspešno premagovanje stresnih trenutkov v vsakodnevnem življenju.

_________________________________________________________________

Pred uporabo natančno preberite navodilo!

O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj