… navdušile nad pegicami, da so si jih – verjeli ali ne – dale tetovirati. Skratka, japonski metodi vrezovanja obrvi in tetoviranja trepalnic se je pridružilo tetoviranje pegic.
 
Postopek, s katerim za nekaj let dobite pegice, se imenuje 'freckling', kar bi po naše prevedli v 'pegičanje' traja približno eno uro in rezultati trajajo do treh let. Postopek izvaja make-up tetovatorka Gabrielle Rainbow iz Montreala, ki je s tem začela, ker se je njena prijateljica naveličala, da si jih je morala vsak dan znova narisati.
 

PREBERITE TUDI: Največji lepotni trend 2017: nekoč smo jih skrivale, sedaj si jih bomo risale

 
Povedala je, da tetoviranje izvaja na različnih strankah, najpogosteje pa so to ženske, ki poleti zaradi sonca dobijo pegice, pozimi pa jim izginejo. Postopek traja približno eno uro in stane 250 dolarjev. Po koncu tetoviranja so pegice seveda malce zatekle zaradi draženja igle, po nekaj urah oz. naslednji dan pa oteklina izgine.
 
 
Barva se mehča še kaka 2 meseca in končni rezultat je zelo naraven. Z meseci in leti bledijo, obstojne so menda do 3 leta – odvisno od tipa kože in tega, koliko luščilnih izdelkov (mehanskih pilingov, alfa- in beta-hidroksi kislin, kemičnih pilingov, laserjev ipd.) uporabljamo.
 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj