… producent in ustvarjalec, ki je poskrbel za visoke standarde trance glasbe.

Paul van Dyk s trance melodijami podira mejnike elektronske glasbe krši žanrske zapovedi, obvladuje alternativo in mainstream, nam, zvestim zasledovalcem in nadobudnim žurerjem, pa prinaša ekstatično energijo plesnega navdiha.


Paul van Dyk

Paul van Dyk ali Matthias Paul že od leta 1998 sodi med deseterico najboljših DJ-jev na svetu. Leta 2005 in 2006 ga je DJ Mag uvrstil na prvo mesto. Odraščanje v Vzhodnem Berlinu ga je zaznamovalo tako, da je postal zagret za borbo. Predvsem mu ni vseeno, v kakšnem svetu živimo, zato je v lanskem letu zvezdnik nastopil na proslavi padca berlinskega zidu. Tam ga je doletela čast, da predstavi himno “We Are One”. V letu 2004 je bil Paul van Dyk edini predstavnik elektronske glasbene scene, ki je bil vpleten v mednarodno turnejo kampanje Rock the Vote, kjer so sodelovali tudi Bono, P. Diddy, Black Eyed Peas in George Clinton. Leta 1991 je prvič nastopil kot DJ v klubu Tresor v Berlinu. V svoji skoraj 19 let trajajoči karieri je izdal 5 albumov in več kot 16 kompilacij. Kariero je začel s hiti “Forbidden Fruit”, “Words” in “For an Angel”. Slednji je bil izdan leta 1994 na prvi plošči 45 RPM in je eden izmed njegovih najbolj znanih hitov. Nato so sledili še “Another Way/Avenue”, “Tell Me Why (The Riddle)”, “We Are Alive”, “Nothing But You” ter “Crush”.  Leta 2007 je sceno zatresel s singlom “White Lies”, ki je napovedal album “In Between”. Skupaj z Jessico Sutta, bivšo članico zasedbe Pussycat Dolls, sta komad popeljala na 1. mesto ameriške Billboard Hot Dance Club Play lestvice, prav tako pa je bil album proglašen za najboljši trance album leta 2007. Naslednja leta je posvetil ustvarjanju kompilacij. “Hands On In Between” je izdal konec leta 2008, nato sta sledili še v lanskem letu izdani kompilaciji “Volume: The Best of Paul van Dyk” in “Vonyc Sessions 2009”.

paul_van_dyk


S svojimi glasbenimi stvaritvami je zaznamoval tudi video igrice kot so FIFA Football 2004, Need for Speed: Underground 2, Mirror’s Edge in Grand Slam Tennis. Število nagrad, ki jih je Paul Van Dyk prejel do sedaj, presega število 60. Že leta 1999 ga je DJ Mag proglasil za najboljšega glasbenega ustvarjalca (Best Music Maker). Sledile so številne nagrade kot so Best International DJ Award leta 1999, 2003 in 2004, Best European DJ leta 2003, America’s Favourite DJ leta 2004 in 2005. V letih 2005 in 2006 je bil proglašen za najboljšega producenta (Best Producer Trance Awards). Ministry of Sound mu je v leta 2008 in 2009 podelil naziv najboljšega DJ-a, v lanskem letu dodal naziv najboljšega producenta, skladbo “Home” pa proglasil za najboljšo v letu 2009.

Prodal je že več kot 3 milijone plošč, na leto pa kar 16-krat zaokroži svet in pri tem vedno razproda vsak koncert. Nič čudnega, da velja za najbolj delovnega med glasbenimi ustvarjalci.

Da glasba ne pozna meja dokazuje s sodelovanji tudi pri filmih. Remiks glasbe za film Vitez teme so namreč zaupali ravno njemu. Prav tako pa mu svojo glasbo v predelavo ponujajo tudi zvezdniki kot so U2, Depeche Mode, Justin Timberlake, Rammstein in drugi.


Predprodaja vstopnic

Se bo pričela 7. maja ob 10.00 uri na agenciji Supra Travel, na Slovenski ulici 6, v Ljubljani. Najhitrejši si bodo vstopnico lahko zagotovili že po ceni 15 € in 22 €. Ob 11. uri se prodaja prične tudi v vseh poslovalnicah Eventima.

Cene: začetna cena vstopnice za omejeno količino je 15 €, nato sledijo po 22 €, 27 €, 29 € in 31 €. Cena VIP vstopnice je 50 €.

Prodajna mesta:

Supra Travel, Slovenska cesta 6, Ljubljana

Eventim, Petrol, Big Bang in ostala Eventimova prodajna mesta

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj