… verjetno dobro veste, kakšne pasme psov imate radi in katerih se želite izogniti. Ker so bili psi v preteklosti vzrejeni za številne namene, imajo različne pasme različne prednosti in slabosti, zato so nekatere pasme morda bolj primerne za starejše kot druge pasme.

Nekatere stvari, ki jih je treba upoštevati pri odločanju o tem, katero pasmo kupiti, vključujejo:

  • velikost in moč pasme,
  • osebnostne lastnosti,
  • koliko časa in energije boste morali vložiti v vzdrževanje in nego psa.

Med pse, ki niso primerni za starejše osebe se štejejo:

1. Avstralski ovčar

Kot pastirski psi so avstralski ovčarji zelo aktivni. Ta pasma ima čudovito dlako, ki je na voljo v edinstvenih barvah in vzorcih. Da bi se izognili izpadanju dlake, jih je treba skrtačiti vsaj enkrat na teden. Na žalost jim dlaka izpada in lastniki naj bodo pripravljeni na dve obdobji močnega izpadanja v celem letu. Pri starejših ljudeh lahko to vpliva na zdravje dihal. Da bo vaše okolje čisto, si omislite psa z minimalnim izpadanjem dlake.

2. Border Collie

Druga pastirska pasma je Border Collie. Ti psi so aktivni in morajo ostati zaposleni. Ta pasma velja za deloholika in potrebuje stalno aktivnost ali odgovornost. S svojim prirojenim črednim nagonom bodo poskušali voditi druge živali. Posledično ta pasma potrebuje aktivnega lastnika ali okolje z drugimi živalmi.

3. Zlati prinašalec

Ena izmed najbolj priljubljenih pasem psov je zlati prinašalec. Zaradi njegove priljubljenosti bi bilo morda vabljivo razmisliti o tem prijaznem in inteligentnem spremljevalcu. Vendar pa zaradi potrebnih stopenj aktivnosti te pasme ni idealna za starejše.

4. Nemški ovčar

Nemški ovčarji so inteligentni psi z izjemno zvestobo. Vsi so namenski delavci, ki lahko prevzamejo več nalog hkrati. Ta pasma je pogumna, samozavestna, nežna in ljubeča. So odlični čuvaji in družinski psi. Vendar zaradi drugih vidikov ni primeren za starejše. Potrebuje ogromno nege in ogromno aktivnosti.

PREBERITE TUDI: Kako veste, da je vaš pes srečen

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj