Deli

Naslednjič, ko boste partnerju želeli namigniti, da si želite posteljnih aktivnosti, nikar ne mežikajte. Podajte mu gobico za čiščenje! Na to temo je bilo že nekaj raziskav, sedaj pa je tudi nova raziskava to potrdila, saj so namreč zopet ugotovili, da so pari, ki si delijo gospodinjska dela, srečnejši tako v razmerju, kot v postelji.

PREBERITE TUDI: Želite več seksa? Razdelite gospodinjska opravila tudi moškim!

Raziskava je vključevala 600 parov, pri katerih so raziskovalci preučevali, kako si razdelijo hišna opravila in kakšno imajo razmerje. Ugotovili so, moški niso polagali veliko pozornosti na to, kdo opravlja gospodinjska opravila, ženske pa (kakšno presenečenje!). Na splošno je bila enakopravna delitev dela povezana z večjo in bolj pogosto spolno intimnostjo in manj pogostimi prepiri. Ženske naj bi se pri neenakovredni delitvi del počutile manj privlačne. Druga raziskava, opravljena med 1.338 nemškimi pari, je ugotovila enako. Bolj, kot so moški prispevali k opravljanju gospodinjskih del, boljše spolno življenje je imel par.

Verjetno pa boljše spolno življenje ne more biti direktno posledica pomoči pri gospodinjskih opravilih, temveč vse izhaja iz lepega odnosa. Srečni in zadovoljni pari si medsebojno vedno pomagajo in si stojijo ob strani in posledica je lep in ljubeč odnos, ki prinese tudi romantiko. Začeti je torej potrebno pri osnovah: pošten in lep odnos, pa s tem pride tudi vse ostalo – da, med drugim tudi pomoč pri gospodinjskih opravilih in boljše spolno življenje.

PREBERITE TUDI: Tole je velik vzrok za razpad mnogo razmerij (ženske boste prikimavale)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here