Nova študija je namreč pokazala, da obstaja povezava med hormoni, ki se sproščajo ob ovulaciji, in tem, kako ženske ocenjujejo potencialne očete.

Že iz prejšnjih raziskav je znano, da ženske v času tik pred ovulacijo bolj privlačijo seksi, uporniški moški, kot sta npr. George Clooney ali James Bond, a do zdaj ni bilo dognano, zakaj bi se ženskam takšni moški zdeli primerni za resno zvezo.

George_Clooney_5

inquisitr.com

V prvem delu študije so morale ženske ocenjevati profile moških na spletni strani za iskanje partnerja. Ocenjevale so tako privlačne kot zanesljive moške v času nizke in visoke plodnosti. Povedati so morale, v kolikšni meri pričakujejo, da bi jim bil moški v pomoč, če bi imela družino – npr. pri skrbi za dojenčka, nakupovanju, kuhanju in pospravljanju. Ženske, ki so bile bližje ovulaciji, so bile prepričane, da bi jim bil privlačnejši moški bolj v pomoč.

V drugem delu so podoben poizkus izvedli z moškimi igralci. Ženske so spet mislile, da bi privlačen žrebec več prispeval k skrbi za otroka, a le v primeru, da je ona mati. Ko so jih namreč vprašali, kakšni očetje bi bili privlačni moški, če bi imeli otroka z drugo žensko, so hitro znale izpostaviti vse slabosti privlačnih, a nezanesljivih žrebcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj