V nedeljo 5. marca se je zgodilo. Najpomembnejši dogodek leta kar se tiče filmografije in seveda mode – podelitev Oskarjev. Vse oči so uprte v postave na slavni rdeči preprogi in vprašanje »Čigavo obleko nosite nocoj?« je skorajda večkrat zastavljeno kot katero, ki bolj pritiče tej slavnostni priložnosti. Letos je med Hollywoodskimi zvezdnicami prevladovala klasična črna barva, z redkimi izjemami, ki so osvetlile rdečo preprogo. Izmed vseh smo izbrali sedem žensk, katerih obleke se nam tako ali drugače zdijo vredne omembe.

 Oskarji 2006 Jessica Alba

Jessica Alba

Jessica je nosila zlato, do gležnjev segajočo Versace obleko. Životec z nagubano tkanino je z belim čipkastim vzorcem speljan v spodnji del z vlečko. Čipkast vzorec, ki se preliva po gubah spodnjega dela obleke, daje obleki poseben čar, prav tako ozek životec, ki poudari skladno postavo. Obleka se mi zdi zanjo prava izbira, ki skupaj z nakitom pride do izraza v prevladujoči črnini ostalih zvezdnic. Jessica dobi štiri zvezdice in pol, predvsem zaradi vlečke, brez katere bi bila obleka popolna.

zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

 Oskarji 2006 Nicole Kidman

Nicole Kidman

V beli Balenciaga obleki Nicole bolj spominja na moderno princesko kot na filmsko divo. Obleka brez naramnic je tesno prilegajoča se postavi, le spodnji del je malenkost razširjen in asimetrično zaključen, sprednji del pa po sredini obogaten z vezenino, ki poživi monotonost enobarvnosti. Nicole obleka izjemno pristoji, vendar ji zvezdico odbijamo zaradi beline ter klasike, ki se je tako rada poslužuje.

zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

 Oskarji 2006 Keira Knightley

Keira Knightley

Rubinsko rdeča kreacija Vere Wang je bila ena izmed najbolj izvirnih kreacij na letošnji rdeči preprogi. Ozka, nagubana obleka z eno samo naramnico, ki sega do kolen in se tam razširi vse do tal, lepo poudari vitko postavo. Obleka bi bila idealna če ne bi bilo v njej (kot je potrdila tudi Keira) premikanje skorajda nemogoče, prav tako pa bi bolj pristajala kakšni starejši zvezdnici. Keira, ki bo konec marca dopolnila 21 let, bi bila veliko lepša v kakšni bolj mladostni kreaciji kot v tej do kolen segajoči obleki. Zaradi vseh pomankljivosti ocena 3 in pol zvezdice.

zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj