94. podelitev oskarjev bo potekala 27. marca v neposrednem prenosu na televiziji ABC iz dvorane Dolby Theatre v Los Angelesu. Gledališče Dolby ima približno 3.320 sedežev, na letošnji prireditvi pa pričakujejo 2.500 gostov.

Nastopajoči in voditelji bodo morali opraviti “strogo testiranje”, vendar jim ne bo treba pokazati dokazila o cepljenju, je v četrtek za New York Times najprej povedala tiskovna predstavnica Akademije. Odločitev je bila sprejeta v skladu z varnostnimi protokoli glede standardov za vrnitev na delo, ki jih je določilo okrožje Los Angeles, je dejala tiskovna predstavnica.

Poleg tega se bodo zahteve glede mask razlikovale glede na to, kje bodo sedeli obiskovalci in nominiranci – nominiranci in njihovi gostje bodo sedeli v orkestru in parterju gledališča Dolby Theatre in jim ne bo treba nositi mask, vendar bodo po besedah tiskovne predstavnice bolj oddaljeni kot običajno.

Po poročanju časopisa The Hollywood Reporter je ta novica prišla le teden dni zatem, ko so sprva poročali, da Akademija za udeležbo na dogodku ne namerava zahtevati dokazila o cepljenju, temveč le negativen test PCR ali hitri test na dan dogodka.

V začetku tega tedna so naznanili, da bodo letošnji veliki dogodek vodile Amy Schumer, Regina Hall in Wanda Sykes. Jimmy Kimmel je bil zadnji zvezdnik, ki je vodil podelitev oskarjev, saj je slovesnost vodil v letih 2017 in 2018.

Čeprav lahko pričakujemo, da se bodo za prestižnega oskarja potegovali predvsem znani obrazi, med njimi Nicole Kidman, Denzel Washington in Javier Bardem, je bilo nominiranih tudi veliko novih igralcev prvič v svoji karieri.

Kristen Stewart je nominirana za najboljšo igralko za vlogo lady Diane v filmu Spencer; Ariana DeBose se je uvrstila v kategorijo najboljše stranske igralke za vlogo Anite v filmu Stevena Spielberga West Side Story; Jesse Plemons pa je nominiran za najboljšo stransko vlogo za vlogo Georgea Burbanka v filmu The Power of the Dog.

Nominacije na kratko:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj