Kar sedem let je čakalne doba, je sporočila mama pacientke, kateri je bilo iskanje ortodonta na napotnico prava nočna mora. V Ortodont Takoj pa je zobni aparat dobila v samo treh tednih.

Zobni aparat na napotnico brez čakalne dobe – ORTODONT TAKOJ

Konec januarja 2018 je v Sloveniji začel veljati nov Zakon o pacientovih pravicah. Zakon med drugimi pravi, da bo moral ortodont, ki ima prekomerno čakalno dobo, starše otrok z napotnico obvestiti o pravici do čezmejnega zdravljenja. Pravica pacienta pri tem je, da se zdravi na napotnico v drugi evropski državi, zobni aparat plača, po opravljenem zdravljenju pa zahteva od zavarovalnice povračilo plačanega zneska. Z vsem navedenim se ukvarjamo v Ortodont Takoj in omogočamo prvi pregled in namestitev zobnega aparata brez čakalne dobe pri izvajalcu v Zagrebu na Hrvaškem.

Ortodont Takoj

Ortodont Takoj je prva pravna pisarna v Sloveniji, ki se ukvarja s čezmejnim ortodontskim zdravljenjem otrok na napotnico v EU, povračilom denarja plačanega za zdravljenje s strani ZZZS in z vsemi vprašanji o pacientovih pravicah pri tem. Ortodont Takoj omogoča slovenskim otrokom ortodontski pregled in zobni aparat brez čakalne dobe v Privatni specialistični ordinaciji za ortodontijo, Ulica Pavla Hatza 23, Zagreb, Hrvaška, pri izvajalki mag. Mateji Jelić, dr. dent. med., specialistki ortodontije.

Ortodontka mag, Mateja Jelić, dr. dent. med. (vir: osebni arhiv)

Kdaj se otrok lahko zdravi na napotnico?

Otrok se lahko na napotnico zdravi do dopolnjenega 16. leta in kadar ima srednjo, težko ali zelo težko deformacijo zob, čeljusti in obraza. Najboljši čas, da otrok dobi zobni aparat, je med njegovim 8. in 12. letom starosti. Priporočljivo pa je seveda čimprej, ko mu zobozdravnik ali specialist dentalne medicine napiše napotnico. Že na pregledu ortodontka mag. Jelićeva vidi in pove, ali otrok izpolnjuje potrebna pogoja za zdravljenje na napotnico. Ortodontka mag. Jelićeva zobni aparat izdela in namesti na otrokove zobe po natančni diagnostiki in pregledu s klasifikacijo po Angle-u, s pripadajočimi podatki o nepravilnostih in njihovih težavnostnih stopnjah. Kadar je otrok primeren za več kot en zobni aparat, ortodontka seznani pacienta in starše o najcenejšem zobnem aparatu ter tudi z boljšimi. Pojasni jim razlike, prednosti in, da lahko boljši zobni aparat doplačajo. Otrok dobi zobni aparat v treh tednih po opravljenem pregledu ali po dogovoru z ortodontko mag. Jelićevo.

Zobni aparat plačate, nato zahtevate vračilo denarja

S stroškom zdravljenja vas ortodontka mag. Jelićeva seznani na pregledu. V Ortodont Takoj pa vnaprej tudi preverimo informativen znesek, ki vam ga povrne ZZZS na napotnico in zavarovalnica, kjer imate sklenjeno dodatno zavarovanje, tako da ste o tem pravočasno seznanjeni. Zdravljenje izvaja ortodontka z izpolnjevanjem potrebnih dokumentov, ki so obvezni kot priloga za vračilo denarja. Starši lahko denar zahtevajo nazaj sami ali pa jim pri tem pomagamo v Ortodont Takoj, kar je običajno.

Velja opomniti, da strošek, ki ga krije ZZZS sigurno pokrije klasičen fiksni aparat s pripadajočo diagnostiko. S preverbo po informativnem znesku pa ugotovimo ali lahko na napotnico izberejo estetski ali boljši zobni aparat brez doplačila. Slednje je možno in običajno, saj ima izvajalka ortodontka mag. Jelićeva nižje cene za zobne aparate v odnosu na slovenske ponudnike.

Ordinacija (vir: osebni arhiv)

Čas zdravljenja in kontrole

Običajen čas, ko otrok nosi fiksni zobni aparat je okoli leta in pol. Natančen čas pove ortodontka mag. Jelićeva, ko opravi pregled in diagnostiko. Kontrole, ki so obvezen del zdravljenja, se izvajajo na vsaka dva meseca, kar pomeni bistveno manj prihodov kot v preteklosti. V Ortodont Takoj bomo v kratkem omogočili kontrole pri ortodontki mag. Jelićevi tudi v ordinaciji v Celju in s tem olajšali dostop do zdravstvene storitve po razdalji.

Standardi zdravljenja otrok v Ortodont Takoj

V Ortodont Takoj zagotavljamo sistemsko primerno, zanesljivo, varno in kakovostno ortodontsko oskrbo za najmlajše in odrasle. Odlikuje nas izvedba zdravljenja brez čakalne dobe in uporaba najboljših zobnih aparatov, s katerimi je ravnanje zob prijetna izkušnja. Ortodontka mag. Jelićeva je usmerjena v največjo korist z zdravljenjem za pacienta, na delo prihaja spočita in nameni pacientu čas, ki je potreben za kakovostno obravnavo. Ko pacient zdravljenje zaključi, v Ortodont Takoj uredimo formalen del, s katerim uredimo vračilo zneska za plačano ortodontsko oskrbo.

Naročite vašega otroka na zobni aparat brez čakalne dobe. Omogočite mu dobro izkušnjo z zdravljenjem.

Ortodontka mag. Jelićeva je že vrsto let izbrana za naj ortodontko po izboru pacientov (vir: nadoktor.hr)

Enostavno naročanje

Starši naročite otroka na prvi pregled preko spletnega obrazca, ki ga najdete na www.ortodont-takoj.si. Za termin lahko tudi pokličete na 041 980 950 ali pišete na info@ortodont-takoj.si v času uradnih ur od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Ob rezervaciji boste prejeli potrebna navodila za pregled, na katerega se boste z otrokom zglasili na dogovorjen termin k ortodontki mag. Jelićevi v Zagreb. Več informacij o čezmejnem ortodontskem zdravljenju najdete na www.ortodont-takoj.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj