Mnoge ženske se soočajo z bolečimi menstruacijami – raziskave kažejo, da je takšnih kar 80 odstotkov. Pri nekaterih je stanje celo tako hudo, da takrat obležijo in to kljub protibolečinskim tabletam, saj je tudi splošno počutje lahko izjemno slabo.
Nedavna raziskava pa je pokazala, da ne pomagajo le protibolečinske tablete, ampak tudi nekaj povsem naravnega in neškodljivega – to je orgazem oz. masturbacija. V raziskavi, ki so jo kasneje na pol v šali poimenovali mensturbacijska raziskava (skovanka besed iz menstruacije in masturbacije).

​​​​​​​

V raziskavi je sodelovalo 500 žensk, ki so si v obdobju šestih mesecev skušale lajšati bolečine z vibratorjem. To so počele 3 mesece in hkrati beležile stopnjo bolečine. Ugotovili so, da bi kar 90 odstotkov žensk priporočilo masturbacijo in orgazem kot način lajšanja menstrualnih bolečin.

Ko so jih vprašali, ali bolj pomagajo protibolečinske tablete ali orgazem, so se več ali manj strinjale: 43 odstotkov bi jih izbralo protibolečinske tablete, 42 odstotka orgazem. Rezultati raziskave so izjemno pomembni, saj se ob bolečih menstruacijah večina poslužuje protibolečinskih tablet, ki pa niso ravno nedolžne in brez stranskih učinkov.

Preostalih 15 odstotkov žensk bi se odločilo za kombinacijo obojega, pa tudi uporabo toplote, CBD kapljic, spanja in gibanja.
Ženskam, ki so si bolečine lajšale z orgazmi, pa se ni zmanjšala le stopnja bolečine, temveč tudi pogostost menstrualnih krčev. Učinek je celo tako pozitiven, da ženske celo v kontrolnem mesecu, ko niso masturbirale, niso imele tako hudih in pogostih bolečin. Orgazmi torej lajšajo bolečine takoj in dolgoročno.

Natančni vzroki, zakaj orgazem lajša bolečine, še niso znani, sumijo pa, da zaradi boljše prekrvavitve področja. Iz enakega razloga bolečine lajša tudi gibanje. Poleg tega se pri orgazmu sprosti tudi vrsta hormonov, med drugim endorfini, dopamin in oksitocin, ki imajo vsi blagodejen vpliv na počutje – dajejo občutek sreče, vznesenosti, sproščenosti, ljubezni, povezanosti.

Skratka, orgazmi so brezplačni in brez stranskih učinkov (oz. so le-ti pozitivni), zato naslednjič namesto po protibolečinskih tabletah raje posezite po vibratorju (ali pa si pomagajte z rokami).

PREBERITE TUDI: Vse to vam da orgazem

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj