Kakorkoli – če želite z oranžno obleko narediti vtis, ali pa z modnimi dodatki ali ličili le poživiti svoj videz, ste se odločili pravilno …

Oranžna je to poletje ena od najbolj trendi barv, hkrati pa imamo veselo novico: oranžna množi občutke sreče, je pozitivna barva, povečuje razumevanje, toleranco, modrost in dobro vpliva na druženje ljudi. Tako je torej dobrodošla tudi v svetu, kjer nam je pomembno, da nam nekaj dobro uspe. Oblecite jo za kakšne sestanke, druženja, zabave in pozitivno boste vplivali na svojo okolico.

Priporočamo jo tudi v trenutkih žalosti in depresije. Takrat se od nog do glave oblecite v to sončno barvo in lepši dan je zagotovljen!

To poletje velja v modi in lepoti nov moto: "Oranžna je nova črna!" Ga boste upoštevale?

Kako jo nositi?

Oranžna se vedno lepo ujema z rjavo in črno, vendar so to manj poletne kombinacije, ki so bolj primerne za jesen. Poleti jo kombinirajte z drugimi poletnimi barvami, modnim cvetličnim potiskom, pikami, leopardjim potiskom … Verjemite ali ne – oranžna je zelo elegantna barva, zato se ujema s številnimi barvami.


Za poletni sij ('summer glow') poskusite kombinacijo oranžne in zlate, ki bo spominjala na dolge peščene plaže in poletne dni ter zagorel poletni videz
Foto: acasadava.com

Oranžna je optimistična in spontana – kot bi bila narejena prav za poletne dni! Privoščite si lahko poletno obleko. Predvsem se ne bojte, da boste preveč vpadljive, saj je ta barva ustvarjena zato, da ustvari sproščenost in opazne boste zaradi njene moči, pozitivnega vpliva, ki kar kliče po družbi.

Če si želite ustvariti vpadljive, 100% poletne kombinacije, jo kombinirajte k zeleni, turkizni, rumeni (ki je prav tako to poletje ena od trendi barv), pink, vijolični in k pastelnim različicam. Ustvarili boste takoimenovani 'colour blocking' ali igro barvnih kontrastov. Ste pripravljeni na poletno igranje?


Drzne kombinacijo z električno modro, zeleno, vijolično in cvetličnim potiskom. Vsekakor zelo opazno in sočno!

Če vam je to preveč kričeče, ne pozabite, da jo lahko vedno umirite z nevtralnimi barvami – bež odtenki bodo ustvarili safari videz (malo drznejše je kombiniranje oranžne z leopardjim potiskom), drugače pa z belo ali nežnimi pasteli, s temno modrimi odtenki in tudi z jeansom. Zelo v trendu je, da se bela oblačila (bela je ena od top barv poletja 2014) malo popestri z oranžno, ki je lahko en kos v oranžni ali pa kakšen modni dodatek + oranžna šminka. Kaj pravite na belo srajčko, oranžno krilo in ustnice? Mi smo vsekakor za ta sočen pomarančni pljusk!

Če vam je obleka nekaj kar bi označili za 'preveč oranžne', potem poskusite z obutvijo, torbico, nakitom, ali pa le s tuniko oz. zgornjim ali spodnjim delom.


Tudi le kot dodatek bo popestrila styling in ga naredila posebnega
Foto: wendyslookbook.com

Dodajte jo na ustnice in nohte!

Vsaka si lahko privošči oranžno šminko, kar je praktično zelo dobra novica, saj je oranžna tudi eden večjih poletnih lepotnih trendov. Izbrati morate le pravi odtenek: če imate toplejši ten polti si privoščite živo oranžne ustnice, tiste z bolj belo poltjo pa posezite po mešanici rdeče in oranžne, ali po koralni.  

In še en lepotni plus: nosi se tudi na nohtih. Odličen modni dodatek, ki naj se ujema z ustnicami in še s kakšnim kosom oblačila, ali modnim dodatkom v srečni oranžni.


Foto: bellasugar.com

Vam je všeč oranžna? Za kam in kako jo nosite? 

4 KOMENTARJI

  1. Za poleti oranžno barvo zelo rada nosim na nohtih, kot senčka (nasprotje modro-sivim očem) in na ustnicah (koralna barva). Pa tudi kakšen kos nakita bi se našel v oranžni barvi. Kakšen kos nakita v oranžni si moram pa še omisliti 🙂

  2. Oranžna je super barva za poletje, imam lak in nekaj kosov oblačil. Edino na oranžno šminko se na sebi še nisem navadila, na ostalih pa mi izgleda super 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj