Čeprav so resni zapleti precej redki, je vedno dobro vedeti, na kaj morate biti pozorni. Preberite o nekaterih opozorilnih znakih v nosečnosti, o katerih se je vredno obrniti na zdravstveno osebje. Ne pozabite, da so nekateri od teh simptomov lahko normalni simptomi nosečnosti, lahko pa so tudi znaki nečesa resnejšega.

Stalne bolečine v trebuhu

Normalno je, da se vprašamo: Ali so bolečine v trebuhu pogost simptom nosečnosti? Nelagodje, povezano z medenično bolečino, na primer zaradi naraščajoče maternice, ki vleče vaše mišice in vezi, je lahko povsem normalno, vendar so bolečine v trebuhu lahko znak, da je nekaj narobe. Če čutite dolgotrajno hudo bolečino – še posebej, če je na desni strani telesa – in če imate kakšne druge simptome, kot so krvavitev, bolečine v spodnjem delu hrbta, krči, zamegljen vid, hudi glavoboli ali otekle roke, noge ali obraz, se morate nemudoma obrniti na zdravnika.

Močan glavobol

Glavobole med nosečnostjo lahko povzročijo številni dejavniki, vključno s hormonskimi spremembami, stresom in utrujenostjo, če pa vas boli glavobol, je to lahko znak visokega krvnega tlaka ali motnje visokega krvnega tlaka, imenovane preeklampsija. Preeklampsija je resno stanje, ki zahteva zdravstveno oskrbo za zaščito vašega zdravja in zdravja vašega otroka.

Spremembe vida

Spremembe vida, na primer začasna izguba vida, zamegljen vid ali občutljivost na svetlobo, so lahko povezane z zapleti, kot sta gestacijska hipertenzija ali preeklampsija.

Nenavadno povečanje telesne mase ter oteklina

Nenadno, veliko povečanje telesne mase (ni povezano s prenajedanjem!) Je povezano z možnostjo preeklampsije. Morda boste opazili, da je to povečanje telesne mase v kombinaciji z otekanjem obraza in rok (edem). Ne pozabite, da je lahko nekaj otekanja stopal ali rok normalno, vendar ga je treba spremljati.

Srbenje povsod

Intenzivno srbenje, ki ni združeno z izpuščajem, je lahko stanje, splošno znano kot holestaza nosečnosti, ki je stanje jeter, ki se lahko pojavi v pozni nosečnosti. Če opazite izrazit srbeč občutek, se takoj obrnite na zdravnika. Ne pozabite, da je srbenje kože med nosečnostjo lahko tudi povsem normalno. To je zato, ker se vaš otrok, ko raste, raztegne; ko se vaša koža razteza, lahko postane tudi suha in povzroči srbenje predelov, kot so trebuh, prsi in stegna.

PREBERITE TUDI: Krvna skupina vpliva na zmožnost zanositve

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj