Debelost je zelo velika težava Otočanov. Po uradnih podatkih, ki so jih predstavili oktobra, bo ob nadaljevanju sedanjega trenda čez 25 let polovica prebivalstva na Otoku predebela, medtem ko bo čez 15 let prekomerno telesno težo imelo 86 odstotkov moških, čez 20 let pa tudi 70 odstotkov žensk.

hitra prehrana, junk food

S prepovedjo oglaševanja Britanci želijo spodbuditi otroke k prehranjevanju z zdravo hrano in tako zmanjšati vse več debelosti med otroki. Prepoved bo povečala ukrepe že veljavne prepovedi, ki velja za oglaševanje otrokom, mlajšim od 10 let. S tem bodo omejili predvsem televizijske oglase za hrano in pijačo z veliko vsebnostjo maščobe, sladkorja in soli. Nov ukrep je že stopil v veljavo.

hitra prehrana, debeli otroci

Britanski premier Gordon Brown je že namenil 145 milijonov evrov za povečanje števila ur športne vzgoje z dveh na pet ur na teden. Za enak namen je bilo v zadnjih 10 letih namenjenih zgolj 3,3 milijona evrov.

Z novim ukrepom, ki je začel veljati s 1. januarjem, so prepovedali predvsem televizijsko oglaševanje hitre prehrane med programom, ki ima za ciljno publiko otroke, mlajše od 16 let.

“Potrebujemo takojšnje ukrepe za pomoč ljudem, predvsem otrokom, ki so zaradi debelosti nesrečni, nezdravi in se jim posledično tudi skrajšuje življenjska doba,” je dejal Richard Watts iz kampanje za zdravo otroško prehrano.

hitra prehrana, debeli otroci

1 komentar

  1. Popolnoma podpiram… za moje pojme bi kar v celoti prepovedala oglasevanje fast fooda! Samo zalostno je da se tako pocasi vse skupaj premika. Me prav zanima, ce bom docakala npr dan, ko bodo na solah ukinili avtomate s cokoladami, cipsi in gazirano pijaco in jim ponudili kaj bolj kvalitetnega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj