Olivia Munn je v sredo sporočila, da so ji aprila 2023 diagnosticirali raka na dojki in kmalu zatem opravili dvojno mastektomijo.

43-letna igralka pojasnila, da sta bili s sestro Saro Potts negativni na testu za gen BRCA, ki je najbolj znan gen, ki povzroča raka, in da je bil njen mamografski pregled neoporečen, vendar se je njena zdravnica za vsak slučaj odločila izračunati njeno oceno tveganja za raka dojk.

“To, da je to storila, mi je rešilo življenje,” je Munnova zapisala v daljši izjavi, ki jo je delila na Instagramu, in navedla, da je bilo njeno življenjsko tveganje 37-odstotno. Zdravnica je igralko spodbudila, da je šla na magnetno resonanco, nato na ultrazvok in nazadnje na biopsijo, ki je potrdila, da ima v obeh dojkah raka luminal B, ki je “agresiven, hitro razvijajoč se rak”.

Deseturna operacija

Munnova je 30 dni pozneje prestala dvojno mastektomijo, v zadnjih desetih mesecih pa je preživela skupaj štiri operacije. “En dan sem se počutila popolnoma dobro, naslednji dan pa sem se po 10-urni operaciji zbudila v bolniški postelji,” je zapisala. “Imam srečo. Ujeli smo jo dovolj zgodaj, da sem imela dovolj možnosti.”

Zvezdnica se je zahvalila svoji družini, prijateljem in partnerju Johnu Mulaneyju za podporo na poti do raka. “Johnu sem zelo hvaležna za noči, ki jih je preživel ob raziskovanju, kaj pomeni vsaka operacija in vsako zdravilo ter kakšne stranske učinke in okrevanje lahko pričakujem,” je nadaljevala.

“Za to, da je bil ob meni, preden sem šla na vsako operacijo, in da je bil ob meni, ko sem se zbudila, ter vedno postavil uokvirjene fotografije najinega fantka Malcolma, da je bila to prva stvar, ki sem jo videla, ko sem odprla oči.”

Zahvala zdravnikom

Munn se je na koncu sporočila zahvalila svojim zdravnikom, osebju medicinskega centra Cedars-Sinai v Los Angelesu in zdravstvenega centra Providence Saint John’s Health Center v Santa Monici v Kaliforniji, svojega porodničarja, doktorja Thaïsa Aliabadija, pa je imenovala “angel varuh”.

Munn in Mulaney sta januarja končno debitirala na rdeči preprogi, nazadnje pa sta se v nedeljo udeležila zabave Vanity Fair za podelitev oskarjev.

Že pred tem je imela diagnosticirano bolezen

Igralki so sicer leta 2019 diagnosticirali fibromialgijo, nevrološko bolezen, ki povzroča simptome, kot sta kronična bolečina in utrujenost. Takrat je Munn spremenila svoj življenjski slog. Ob prenovi prehrane in telesne vadbe je spoznala, kako pomembno je skrbeti zase in za svojo kožo, ne glede na vse.

“Krema za zaščito pred soncem je nujna,” je izjavila

Munn ne boste našli zunaj brez kreme za zaščito pred soncem. Igralka je povedala, da uporablja Proactivovo Daily Oil Control SPF 30, lahko kremo za zaščito, ki ne vsebuje olj in dišav.

Sicer je pomanjkanje sonca in UV sevanja povezano z nastankom vseh oblik raka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj