… bojujejo s posledicami nosečnosti in poroda, o katerih se ne govori, je Stephanie Bruce iskreno priznala: "Nihče mi ni povedal, da nosečnost in porod kaj takega naredita ženskemu telesu." Po tem, ko je z razmakom le 15 mesecev rodila dva otroka, so bile trebušne mišice olimpijskega upa Stephanie Bruce preteklost.

Dobila je trebušno diastazo, pri kateri se v nosečnosti trebušne mišice razprejo, da je dovolj prostora za rastočega otroka, pri čemer nastane luknja na sredini trebuha. In medtem, ko je presrečna, da je postala mati dvema otrokoma, je imela elitna tekačica precej težav s svojim telesom. "Nosečnost in porod sta bila res težka za moje telo, tako fizično kot tudi psihično. In ko sem se hotela vrniti k treningom, sem se morala ubadati z določenimi težavami. Mislila sem si 'Se to zgodi vsem ženskam?'" je bila iskrena. "Nihče mi ni povedal tega. In ko se mi je vse to dogajalo, sem čutila, da moram biti realna in iskrena ter o tem obvestiti druge ženske."

Stephanie je od prvega dne ponosno delila fotografije svojega napredka, vključno s svojim nosečniškim trebuhom takoj po rojstvu drugega sina septembra 2015. Danes se pripravlja na olimpijski tek na 10 km in se trudi ponovno sestaviti svoje telo, vključno s strijami in odvečno visečo kožo. "Imela sem težave z inkontinenco, nisem mogla nadzorovati lulanja, imela sem črevesno inkontinenco, tako, da sem morala med tekom hoditi na stranišče."

 

 

"Ne le, da se nisem počutila kot profesionalna atletinja, ampak se sploh nisem počutila kot človek, ki normalno funkcionira, ker je bilo vse skupaj tako ponižujoče. Niti tega nisem mogla nadzirati, kdaj iti na stranišče." A njena iskrenost ji je prinesla ogromno ženskih privrženk, ki so se ji zahvalile, da je bila tako iskrena o teh težavah, ki se pripetijo ženskam ob nosečnosti in porodu, a jih je strah in sram spregovoriti o njih.

 

 

"Odziv drugih žensk je bil neverjeten. Ne mislim, da sem kak poseben navdih, a veliko žensk se je počutilo enako, šlo skozi enake težave, zato upam, da bodo tudi ostale imele pogum in samozavest objaviti slike svojih teles po nosečnosti in porodu, ne da bi jih bilo sram. To se zgodi skoraj vsem nam, zato upam, da sem s tem sprožila debato. Nekateri so sicer rekli 'Uf, to je ogabno, tega ti pa res ni treba objavljati', jaz pa sem rekla 'Saj me ni treba spremljati ali pa ni treba gledati'."

 

 

"In veliko žensk je, ki so ob mojih slikah pomislile Ojoj, sama sem videti enako'. Ljudje mislijo, da smo elitne tekačice super ljudje, ki se zjutraj le zvalimo iz postelje, ki smo rojene z izklesanimi trebušnimi mišicami, a to je daleč od resnice. Za to trdo delamo. In da se spravim nazaj v res dobro stanje, bo dolgotrajen proces. Verjetno bom morala leta delati na tem, ker je vse del poskusa, da si hkrati profesionalna atletinja in imaš otroke."

Vabljeni k branju in deljenju izkušenj na forumu:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj