Tudi pri nas blagovne znamke že ponujajo ponudbo oblačil, narejenih iz organskega bombaža. Zaenkrat je ta ponudba še skromna, vendar se bo večala, čim bo več ozaveščenih kupcev, ki bodo taka oblačila kupovali. Cena med navadno bombažno majico in majico iz organskega bombaža se namreč ne razlikuje toliko, da se nakup ne bi splačal. Še posebej, če pomislimo, da so taki izdelki koži bolj prijazni, hkrati pa pomagajo varovati okolje.Levi's Nike
 Levi’s Nike 
 
Izdelke, izdelane iz organskega bombaža, je lahko prepoznati, saj imajo na etiketi velikokrat z zelenim napisom označeno 100 % organic ali pa grafično ponazoritev bombaža. Največkrat pa proizvajalci opremijo te izdelke s popolnoma drugačnimi etiketami kot ostale izdelke v trgovini, tako da je tudi linija kot taka ločena od ostalih. Blagovne znamke, ki se jih dobi tudi pri nas in ponujajo linije ali posamezne izdelke z organskim bombažem, so: Levi’s (linija Eco), H&M, Zara, Topshop, Nike in C&A.
 


Če se je tudi vas dotaknila problematika onesnaževanja okolja, lahko z nakupom oblačil iz organskega bombaža vsaj malo pomagate, da se stanje ne bi še poslabševalo. Več kot bo kupcev takih oblačil, več proizvajalcev se bo odločalo za tak način proizvodnje in večja bo izbira okolju prijaznih izdelkov.


Več informacij:
http://www.earthpledge.org

http://www.organicexchange.org

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj