… čeprav se z nasmejanim obrazom udeležiš vseh piknikov njihovih otrok, kjer se kar tre zaljubljenih parov in mladih družinic.
 
Res ne razumeš, kaj je družba pričakovala od tebe. Da boš pri 25-ih imela otroka z napačnim, samo zato, ker se spodobi? Da se boš poročila po letu zveze, ker tako narekujejo družbena pravila? Da bo življenje na zunaj izgledalo kot iz pravljice, pa čeprav v resnici ne bo tako?
 
 
Ja, pač ne moreš objavljati (prisiljeno) srečnih slik svojih otrok na Instagram ali na Facebook, kot je to moderno. Ampak s tem ni nič narobe. Poslušaš le sebe in svoje srce in tako je tudi prav. Kdo pa je rekel, da mora biti vse 'by the book'?
 
Čeprav si naveličana govoric in ugibanj, kaj je s teboj narobe, slišiš mnogo opazk o sebi; od tega, da si zbirčna, da se previsoko ceniš, pa do tega, da s teboj nihče ne more zdržati, ali celo, da ti z nikomer ne zdržiš.
 
Veš, koliko ugodnosti imaš, kot samska ženska!
 

1. Lahko potuješ. Kjerkoli, kadarkoli in kamorkoli.

Nihče te ne omejuje. Lahko pokličeš prijateljico, rezerviraš sedež na prvem letalu in odletiš. Izbiraš lahko kraje povsem po tvoji izbiri.
 
 

2. Lahko si zastaviš odlično kariero

Ker nimaš majhnih otrok, lahko delaš nadure in se posvetiš svoji službi, če ti je to v interesu.
 
 
 

3. Samostojna si

Samostojnost je zagotova tvoja vrlina. Upaš si sama v kino, v 'shopping' ali na sprehod. Brez problema odpelješ avto k avtomehaniku in točno veš, kdaj se menja pnevmatike. 
 

 

4. Imaš obilico časa za prijateljice in prijatelje

Ni ti treba krmariti med obveznostmi, opravki, zmenki ali nastopi. Lahko klepetaš dolgo v noč ali pa jo preplešeš nekje na zabavi. Nikogar ni doma, ki bi te nestrpno čakal in te priganjal.
 
 

PREBERITE TUDI: Krute resnice, zaradi katerih boste postali boljša oseba

5. Najboljša faza v življenju

Si finančno samostojna, hkrati pa od nikogar nisi odvisna. 
 

 

6. Točno veš, kaj hočeš v življenju

Ker imaš časa zase na pretek, se tudi poznaš bolje, kot se poznajo drugi. Točno veš, kaj so tvoji cilji.
 
 
 
 
Saj vemo, poleg pozitivnih posledic samskega življenja so tudi slabe, in čeprav morda pogrešaš nekoga, ki bi bil ob tebi, vedi, da je tista zveza, ki jo imaš s seboj, najboljša. In v to lahko ogromno vlagaš, in splačalo se ti bo. Ko boš imela rada samo sebe, tudi sreča hitro pride.
 
Ker si lepa, samostojna, samosvoja in močna ženska, boš to izžarevala tudi na zunaj. Naj ti okolica in komentarji ne pridejo do živega!
 

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj