… ljudi, odvisnih od interneta, in našli poškodovana tkiva v možganski belini, predelu možganov, ki je povezan z obdelavo čustev, sprejemanjem odločitev in pozornostjo. Skupina kitajskih znanstvenikov pa je odkrila identične poškodbe pri drugih oblikah odvisnosti, med njimi tudi odvisnostjo od alkohola in drog.

odvisnost_od_interneta

Foto: familyhomesecurity.com

Henrietta Bowden Jones iz kolidža Imperial College v Londonu je povedala: “Videla sem ljudi, ki so prenehali obiskovati predavanja na univerzi, niso diplomirali, ki so uničili svoje partnerske zveze in podobno, ker se niso bili sposobni čustveno povezati.” Izsledki raziskave so pravzaprav nadaljevanje ugotovitev preteklih raziskav, v katerih so ugotovili, da imajo mnogi uporabniki interneta v svoji močni želji, da bi slišali, da so prejeli novo sporočilo prisluhe zvokov.

Odvisen naj bi bil kar vsak deseti uporabnik interneta, ki ga splet tako potegne vase, da nekateri celo za daljša obdobja pozabijo jesti in piti. Večina ljudi, ki so najbolj odvisni od interneta, so igralci raznih iger. Ti in ure in ure presedijo za računalnikom ob igranju raznih igric, pri čemer popolnoma pozabijo na svoje obveznosti.

Sodobno življenje seveda zahteva tudi službeno povezovanje preko interneta, socialno mreženje je vsekakor nujno, a občasna nujna uporaba lahko hitro postane navada in obsesija, ki lahko vodi v nepopravljive posledice – tako poškodbe možganov kot tudi sprejemanje napačnih življenjskih odločitev ali odsotnost sprejemanja odločitev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj