Neka mama iz Velike Britanije je povedala, da je sosedina hči dobila naglavne uši, ter da je bila zgrožena, ko je ugotovila, da jih ta mama hčerki noče odpraviti, ker je veganka.

Vsak starš se zaveda, da so naglavne uši neizogiben del odraščanja otrok, saj se igrajo z drugimi otroki in uši so kaj hitro prisotne pri vseh. Znebiti se krvoločne nadlege ni ne lahko, ne zabavno opravilo, in je tako za otroke kot tudi starše zelo naporno. A prej, kot se spopade s težavo, prej bo otrok nehal trpeti in se praskati po glavi – poleg tega zajedavcev ne bo več prenašal na druge otroke, s katerimi prihaja v stik.

Zato je bile neka mama zgrožena nad odzivom, ki ga je dobila od sosede, ko jo je poskušala obvestiti, da ima njena hči naglavne uši, saj ji je bilo rečeno, da ne bo storila ničesar, ker je veganka in noče ubijati živih bitij. Mama je povedala, da je uši opazila, ko se je sosedina hči igrala pri njej doma z njeno hčerko, in menila, da bo druga mama “takoj skočila v akcijo”, ko ji bo to povedala.

Mama pa ne le, da je vedela za hčerkine naglavne uši, ampak je dejala, da na laseh svoje hčerke ne bo uporabljala nobenih izdelkov za uničevanje uši, ampak bo uši in gnide “razčesala na vrtu”, saj je menila, da bo tako žuželkam dala “možnost preživetja”.

Mama je o svoji dilemi spregovorila v sporočilu, ki ga je poslala ‘življenjskemu trenerju’ Alexu Carltonu na avstralski spletni strani Nine.com.au, vendar se je objava pred kratkim ponovno pojavila na Redditu. V njem je zapisala: “Moja sedemletna hči je najboljša prijateljica sosedine hčerke, katere družina je veganka. To je v redu; spoštujemo njihovo izbiro in celo pripravljamo posebno hrano, ko se River pride igrat. Moj problem je, da je bil ta sicer krasen otrok pred kratkim pri nas doma in se je besno praskal … in odkrila sem, da ima naglavne uši.”

“Jaz ne kompliciram – kateri otrok ne dobi gnid od časa do časa? – in sem to mimogrede omenila njeni mami, misleč, da se bo takoj lotila zadeve. Na moje presenečenje je ta ženska dejala, da ne le, da ve za hčerkino stanje, ampak da noče storiti ničesar v zvezi s tem. ‘Vegani ne ubijamo živih bitij’, je bil njen odgovor. Dodala je še, da je ‘uši in gnide izčesala na vrt’, kjer so imele možnost preživetja. Moja čeljust je padla na tla.”

“Kaj naj zdaj naredim? Nočem ločiti otrok, vendar ‘česanje na vrt’ nikakor ne bo pomagalo (celo industrijski pesticidi skorajda ne delujejo) in nočem, da bi bila še moja hčerka pokrita z zajedavci.”

Alex je v odgovoru sosedo opisal kot “svetohlinsko pi*do” in poudaril, da ker naglavne uši ne letijo, preživijo le na človeškem lasišču in se hranijo izključno s človeško krvjo, je zelo malo možnosti, da bi preživele na travi na njenem vrtu, zato so “obsojene na počasno, trpečo smrt” zunaj.

Povedala je tudi, da če mama ne želi preprečiti, da bi se njen otrok igral s sosedovim otrokom, bi bilo najbolje, da stori vse, kar je v njeni moči, da prepreči hčerki, da bi dobila uši, tako, da poskrbi, da ima lase tesno spete nazaj, in uporabi “zaščitni sprej”, sestavljen iz balzama, olja čajevca in evkaliptusa ter vode.

Ko so objavo delili na Redditu, so bili komentatorji prav tako šokirani nad sosedinimi izjavami in dejanji. Sicer upamo, da se je medtem že kaj premaknilo in je ubogi otrok rešen nadlege.

PREBERITE TUDI: Fitnes trenerka si je z vegansko prehrano v 8 mesecih uničila postavo in zdravje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj