Če spremljate zvezdniške lepotne trende in platformo TikTok, potem ste zagotovo že naleteli na trend odstranjevanja bukalne maščobe (buccal fat removal). “Le kaj, za božjo voljo, pa je to?” ste se najverjetneje vprašali.

Kaj pomeni odstranjevanje ‘bukalne’ maščobe?

Gre za trend odstranjevanja ‘odvečne’ maščobe pod ličnicami, da te pridejo bolj izrazite. Močno poudarjene, izrazite ličnice namreč veljajo za lepotni trend, zato si želijo mnoge ženske posnemati ta videz.

Če so naše ličnice naravno kolikor toliko izrazite, jih lahko še dodatno poudarimo z ustreznim senčenjem in osvetljevanjem; če pa naš obraz ima pretirano izklesanih potez, pa se mnoge ženske odločijo z oblikovanje s pomočjo lepotnih posegov.

Videz poudarjenih ličnic se lahko tako doseže z dvema postopkoma ali pa kombinacijo obeh: prvi je ta, da se v ličnice vbrizga polnila, da so bolj izrazite; drugi pa ta, da se pod lično kostjo odstrani maščobo, zaradi česar lična kost bolj izstopi in ličnica pride bolj poudarjena.

Odvisno od tega, kako (ne)izrazite so ličnice in kako izrazit videz želi posameznica, se lahko kombinira tudi oba posega. Zvezdnice, ki so se že odločile za ta poseg, so, med drugimi, Chrissy Teigen, Lea Michelle, Zoe Kravitz, Megan Fox, Margot Robbie, Eiza González, Angelina Jolie Demi Moore in Sophie Turner, menda pa tudi Bella Hadid in nepo otrok Amelia Gray Hamlin, ki sta tudi sicer videti precej spremenjeni.

 

Kako je to videti, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

 

 

 

Bella Hadid, ki je imela sicer narejenih kar nekaj lepotnih posegov.
Kylie Jenner, ki je imela narejenih precej lepotnih posegov.
Amelia Hamlin

Kako poteka postopek in koliko stane?

Postopek menda kirurg izvede s pomočjo lokalne anestezije in nato s kanilo odstrani maščobo pod ličnicama. Nekaj dni po posegu je obraz na tem predelu izjemno zabuhel, da je rezultat videti prav nasproten, potem pa se oteklina nekaj tednov umirja. Končni rezultat je menda šele po nekaj mesecih, ku uplahnijo še zadnji ostanki oteklin.
Cena je od približno 1000 EUR dalje, v ZDA pa med 2000 in 5000 dolarjev.

Se pa glede na to, da z leti izgubljamo maščobo na obrazu, zaradi katere smo videti mladostni, in postaja čedalje bolj dragocena, vprašamo, kako bodo te ženske izgledale na stara leta, ko bodo izgubile še tisto malo maščobe z obraza.

Kaj pravite o tem novem trendu?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj