… da imate težave z zarjavelimi rezili.

Kot se je izkazalo, je voda sovražnik nožev. Natančneje, puščanje vode na njih, je grozna ideja. To je zato, ker je večina rezil narejenih z določenim odstotkom jekla, ki je zelo nagnjeno k rjavenju, če ga dolgo pustimo v vodi. Kombinacija kisika in vode na jeklu povzroči kemično reakcijo, imenovano korozija; ta reakcijo je kriva, da na nožih opazimo rjavino.

Rešitev je preprosta

Vendar pa je dobra novica ta, da so te lise pogosto le na površini in ne ogrožajo splošne kakovosti samega noža. Ker je rja pravzaprav samo na površini, bo rjo z jekla odstranilo preprosto namakanje z limoninim sokom.

Namakanje nožev v limoninem soku je enostaven in učinkovit način za odstranjevanje rje. Vse kar potrebujete je limonin sok, topla voda in skleda. Začnite tako, da v skledi zmešate enako razmerje limoninega soka in tople vode – poskrbite, da bo dovolj visoka, da lahko vanjo spravite nože. Nato v tekočino postavite rezila nožev in pustite stati 10 minut.

Ko je namakanje končano, jih odstranite iz tekočine in jih obrišite do suhega s krpo ali brisačo. To namakanje in nežno drgnjenje s krpo morata v celoti odstraniti madeže rje.

PREBERITE TUDI: Kako očistiti pečico z limono – hiter trik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj