Prizadeva si storiti vse, da bodo drugi zadovoljni in z veseljem pomaga vsakomur, ki mu pride naproti. Prijazni in dobri ljudje tega ne počno le zato, ker bi iskali potrditev drugih in ne potrebujejo zunanje motivacije. Taki pač so. In medtem, ko se ti posamezniki trudijo, da bi bili vsi okoli njih zadovoljni in srečni, se običajno sami najbolj borijo za srečo in iskanje le-te.

Dobrota je sirota, pravijo, in žal so zato najbolj prijazni ljudje pogosto tudi najbolj žalostni. Vedno dajejo drugim, prejemajo pa bolj malo. Tu je 10 razlogov, zakaj je temu tako. Predobri ljudje se namreč borijo z mnogimi stvarmi, ki jim ovirajo pot do sreče.

PREBERITE TUDI: Ljudje, ki med gledanjem filma jočejo, so v resnici zelo močni

 

1. Pogosto živijo v strahu

Vsak od nas se boji nečesa.. Za nekatere so to kače ali pajki, za druge pa višina. Prijazni ljudje se najbolj bojijo tega, da bi razočarali ali kakorkoli nenamenoma prizadeli druge ljudi. Ta strah jim povzroča, da ne zaživijo s polnimi pljuči, temveč so vedno previdni, tihi in neopazni.

2. So delohliki

Prijazen človek bo storil vse, kar je potrebno, da ne bo nekoga razočaral. Na delovnem mestu se zato pogosto zgodi, da bo delal pozno v noč, kljub temu, da je imel načrte, saj se ne želi nikomur zameriti. Prevzemal bo vse naloge, tudi tiste, ki bi jih morali narediti drugi, da bi le bilo dovolj pravično za vse (četudi njemu v škodo, ampak to ni pomembno; pomembno je le, da se drugi počutijo v redu).

3. Živijo v stresu

Njihova narava je taka, da se stalno obremenjujejo s tem, da bodo vse storili prav. Ker prevzemajo marsikatere odgovornosti, si nakopičijo veliko problemov, in s tem stresnih situacij. Pogosto rešujejo probleme drugih ljudi. Skupek vsega tega je vsakodnevni stres.

4. Preveč dajejo drugim

Dobri ljudje brez težav dajo vse, kar imajo, če lahko s tem nekomu pomagajo, pri tem pa pozabijo nase in na svoje potrebe. Ker so sami tako srčni ljudje, pogosto enako pričakujejo od drugih, in ko tega ni, se znajdejo v globoki žalosti.

5. Vse želijo rešiti

Večina ljudi je mnenja, da se vseh in vsega pač ne da rešiti. A tega mnenja si ne delijo s preveč prijaznimi ljudmi. Le-ti niso pripravljeni sprejeti poraza, saj močno verjamejo, da je njihova dolžnost pomagati vsakomur.

PREBERITE TUDI: Prepoznajte čustvenega vampirja, preden bo prepozno!

6. Vedno imajo občutek, da niso storili dovolj

Preveč prijazni ljudje so tako osredotočeni na to, da morajo drugim zagotoviti srečo, zadovoljstvo in dobro počutje, da to postane njihova obsedenost. Ne glede na to, koliko storijo za druge, imajo vedno občutek, da niso storili dovolj.

7. Žrtvujejo se v škodo sebi

V svojih prizadevanjih po tem, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bi dosegli zadovoljstvo sčloveka, gredo pogosto v take ekstreme, da pozabijo nase in zato pogosto žrtvujejo svoj čas in svojo energijo; v korist drugim in škodo sebi.

8. Pogosto jih izkoristijo

Predobri ljudje so pogosto tarča škodljivcev. Zaradi svoje prijazne in ustrežljive naravo jih mnogi pogosto izkoriščajo, medtem ko jih drugi (bližnji) nezavedno jemljejo za samoumevne.

9. Imajo prevelika pričakovanja

Pogosto se ne zavedajo, kako prijazni so, verjamejo, da je njihov pogled na življenje “normalen” pristop k življenju. Ko odkrijejo, da drugi ne delijo tega neverjetnega sočutja in želje pomoči, se počutijo razočarani in prevarani.

10. Preveč razmišljajo

So zelo inteligentni, a veliko preveč razmišljajo. Vsako situacijo podrobno analizirajo in njihovo glavo jim tako zapolni milijon misli. Veliko tuhtajo, kako bi določeno situacijo lahko rešili, da bi bil izid najboljši možen, in človek, katerega situacija se tiče, srečen in zadovoljen. Stalno razmišljajo, kaj vse lahko še storijo, da pripomorejo k boljšemu izidu. To stalno razmišljanje in analiziranje sveta jih izčrpava.

PREBERITE TUDI: Visoko občutljiva oseba (Highly Sensitive Person – HSP)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj