28-letni oblikovalec pletenin Mark Fast je presenetil modni svet, ko je na predstavitvi svoje kolekcije za pomlad in poletje 2010 v Londonu na pisto poslal modele s številko 38 in 40. Odločitev je bila drzna, kar so menili tudi v njegovem taboru. Ko je zahteval, da med dekleti, ki bodo njegove kreacije nosile na pisti, poiščejo tudi tri dekleta s konfekcijsko številko 38 ali 40, je ena izmed stilistk revije celo dala odpoved. Kaj to pove o modni industriji? Kljub temu, da so nekateri več kot očitno pripravljeni, da se obline pokaže na modnih pistah, so še vedno taki, ki bi tam raje videli suhice, ki komaj zapolnijo številko 32.

­Mark Fast pomlad in poletje 2010

“Mnogi menijo, da ni primerno uporabljati “plus-size” modelov. Vendar sem spoznal ta dekleta in se zaljubil v njihovo karizmo. To so pravi biseri, veste?” je svojo odločitev komentiral mladi oblikovalec.

9 KOMENTARJI

  1. meni se zdi pa super! ti dve manekenki vsaj ne zbudita v meni želje, da bi ju takoj priklopila na infuzijo. še veliko vode pa bo preteklo (če sploh), da bo več ljudi iz modnega sveta začelo tako razmišljati.

  2. A zdej si že “plus-size ” če imaš konfekcijo 38-40 ??? Bolano! Sicer pa pohvale Mark Fast še več takih revij prosim.

  3. darkviolet, žal 🙁 V modnem svetu je že številka 36 za nekatere prevelika. Če bo več takih Markov, se bo mogoče kdaj kaj spremenilo, ampak zaenkrat nič ne kaže.

  4. Žalostno je, da se št. 38-40 tretira kot plus size, kar kaže na to, da nekaj res je narobe v modnem svetu. Podpiram tudi večje št. tako na pistah kot tudi v revijah, ampak … Zgornja dva modela niti pod razno nimata ustreznega outfita in leva izgleda bolj hoochie kot kaj drugega (sicer pa so neustrezni outfiti na modelih pogosti tudi na suhicah, tako da se nekaterim očitno ne gre za to, da predstavijo svoj izdelek v najboljši luči, ampak samo, da ga predstavijo pa ni važno, kako izpade).

  5. Se strinjam z Lai. sicer pa dostikrat slišim, da oblačila lepše in bolje izpadejo na “trlicah”. Tega ne bom nikoli razumela…?!

  6. Romy, odvisno od oblačila. Glede na to, da spremljam tako FWje kot nasploh to sceno, se v določeni meri lahko strinjam (to mislim izključno iz modeling vidika, ne na splošno), ampak ni vedno tako.

    Včasih se mi zdi neumno, ko določeni oblikovalci vztrajajo pri izjemno suhih puncah (mind you, na nekaterih modnih trgih je tudi zelo suha punca lahko še vedno predebela), v kolekciji imajo pa tudi oblačila, ki jim ne pristajajo in potem vse skupaj izgleda grozno. Ne strinjam pa se tudi z uvrščanjem “plus-size” modelov na revijo, samo da so (in tako je tudi izpadlo pri zgoraj omenjenem oblikovalcu). Če ti je cilj optimalno predstavtii kolekcijo, boš tudi skrbno izbral punce, ne pa tlačil premočna dekleta v obviously neprimerne outfite oz. oblekel suhico v nekaj, kar ji niti pod razno ne pristoji. Raznolikost je ključna, vsaj zame.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj