Stella je pričela s svojo lastno blagovno znamko leta 2001, po tem, ko je zapustila mesto kreativne direktorice pri francoski modni hiši Chloé. McCartneyjeva je tudi zaupala, da so ji strogo svetovali, da naj ne zapusti Pariza. "Rekel mi je: 'Stella, to boš obžalovala. Ponujam ti, da ostaneš v Parizu in pričneš svojo znamko ustvarjati skupaj z nami," je navedla izjavo nekoga, ki ga ne želi imensko izpostavljati.

"Bila sem resnično hvaležna za njegovo ponudbo, a sem zaupala svojemu čutu in mu povedala, da si še vedno želim oditi. Ko sem odšla, mi je rekel v francoskem naglasu – 'Moraš se naučiti.' Nikoli v zgodovini se še ni dogodilo, da bi bila britanska znamka z ženskim imenom tako globalno uspešna." Negativen nagovor je imel torej tu pozitiven učinek.

"Zahvaliti se moram gospodu Anonimnemu. Nikoli ne bom pozabila občutkov, ki so me spremljali, ko sem zapuščala njegovo pisarno. Nisem se mogla počutiti bolj odločne, da mu dokažem nasprotno. S to nagrado se počutim, da sem na začetku te poti, in to je za vse, ki so kdajkoli verjeli vame. Nekaj, kar sem se letos naučila, je dejstvo, da Veliko Britanijo ustvarjajo čudoviti ljudje. To je eno najbolj čudovitih let mojega življenja. Zahvaljujem se vsem, ki so se zaljubili v letošnje olimpijske igre v Londonu."

Naj moški oblikovalec pa je postal Kim Jones, ki oblikuje za priljubljeno znamko Louis Vuitton. Cara Delevingne, letošnji nov Viktorijin Angelček, je bila imenovana za britanski model leta, najboljši stil pa je pripadal modni ikoni Alexi Chung. Nicholas Kirkwood je najbolj navdušil z oblikovanjem modnih dodatkov.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj