Opeka

Značilnosti:

 • široka ramena
 • brez pasu
 • povprečno velik trebuh
 • ploska zadnjica
 • čokata stegna
 • čokata meča
opeka

Navidezno grdo ime za vaš tip postave v sebi skriva izzive, ki jih vaša postava ponuja. Če vas kdo pogleda od zadaj, se mu zdi, da imate pravzaprav na moškega spominjajočo postavo: široka ramena, nedefinirana linija pasu, ploska zadnjica in precej ravne, zbite noge so res karakteristike moške postave. Delujete močno in trdno, kar je pravzaprav adut – le takrat ne, ko si želite obleči kaj ženstvenega in poudariti svojo nežno plat. Če ste poleg vsega še bolj ploski v predelu dekolteja (lahko, ni pa nujno, saj to ne definira tega tipa postave), potem je sploh velika verjetnost, da zapadete v skušnjavo in se oblačite kot športnik.

Najslabša možnost za vas je zagotovo mini krilo, ki vaše noge preseka ravno na njihovem najširšem delu. Enako vam ne pristajajo brezoblični, ravno rezani topi ali pa dolga, široka krila. Zavedajte se, da bodo vsa oglata, škatlasta oblačila (moški modeli T-shirtov, jakne…) zrcalila obliko vašega telesa in vam ne bodo naredila usluge, stremite pa k navideznemu dodajanju oblin, ki jih sicer na vašem telesu ni prav veliko. Pri jaknah skušajte najti model, ki se okoli pasu zaveže. Pri plaščih in oblekah vam bo pristajal model, ki je stisnjen pod prsmi.

Najboljši izrez za tope, obleke in nasploh vse zgornje dele je zelo odprt in čimbolj okrogel, okoli izreza pa so lahko tudi pošitki ali druge dekoracije, tudi bleščičaste, za dodatek ženstvenosti. Krila (dolžine do kolen) naj imajo vertikalne gube, ki bodo optično dodale nekaj oblin vašemu sicer precej oglatemu telesu, lahko so tudi rahlo asimetrične za enak efekt. Najboljše hlače za vaš tip postave so čim mehkejše padajoče naravnost rezane hlače, po možnosti iz mehkega jerseya. Izogibajte se trdim materialom, gubam, zadrgam, velikim gumbom. Pri čevljih se izogibajte štirioglatim modelom in zelo tankim petam.

opeka opeka
opeka – videz za vsak dan opeka – videz za posebne priložnosti

! Izogibajte se: škatlastim jaknam in suknjičem; dvojnemu zapenjanju na plaščih in jaknah; mini krilom; hlačam iz trdih materialov; težkim oglatim čevljem in čevljem z enodelnim podplatom (wedge shoes).

Hruška

Značilnosti:

 • majhne prsi
 • ozek pas
 • raven trebuh
 • maščobne obloge na bokih (t.i. “saddlebags”)
 • močne noge, tudi pod kolenom
hruška

Center vaše teže je, vsaj tako se zdi, razporejen pretežno pod pasom, še posebej v predelu bokov. Oblog na bokih se namreč ne morete znebiti, ne glede na to, koliko časa preživite na aerobiki in fitnesu. Prav tako ste nesrečni zaradi vaših nog pod koleni, saj so vaša meča precej močna, gležnji pa ne tako vitki, kot bi si morda želele. Vaša celostna podoba je lahko prav suhljata, sploh v zgornji del telesa, a vaši boki in stegna ostajajo močni. Uganile ste – najslabše možno oblačilo za vas je mini krilo. Osredotočite se na svoj zgornji del, kjer vaše prsi sicer niso velike, so pa lepe in čvrste in jim pristajajo vse vrste zanimivih topov, tudi takih na naramnice.

Tudi vaše roke so lepo oblikovane in jih z lahkoto razkazujete, kolikor želite. Tudi na ozek pas in raven trebuh bodite ponosne. Ključ do dobrega sloga je za vas torej na dlani: spodnji del telesa naj nosi temne barve in zamolkle tkanine, pogled pa pritegnite z barvitimi, vzorčastimi, bleščičastimi in drugače okrašenimi topi. Ramena in zgornji del lahko razširite z mehkimi boleri ali brezrokavniki. Topi, npr. bluzice, naj bodo iz tankih, prosojnih materialov, lahko z dodanimi volančki in napihnjenimi rokavčki, ki bodo vaši postavi dodali ženstvenost in uravnotežili zgornji del s spodnjim. Majice imajo lahko zaprt ali malenkost bolj odprt okrogel izrez. Hlače naj bodo široke, tako da vam od bokov dalje ravno padajo preko nog, na gubo in za vsako ceno brez stranskih žepov.

Pri krilih bodite pozorne na pravo dolžino, vsekakor naj ne bo krajša od kolen, sploh za poleti pa vam bodo pristajala dolga krila A linije. Če se odločite za krilo ali obleko do kolen, naj bo polna in ne ozka. Dober plašč za vas bo imel široke reverje, lahko z detajli na ramenih in se bo v pasu zapel ali zavezal. Za pozimi si vsekakor omislite usnjene škornje do kolen, ki bodo pokrili vaša meča in s katerimi boste lahko nosile krila. Poleti pa premislite o sandalih z ravno, precej debelo peto in morda celo podplati s platformami.

hruška hruška­
hruška – videz za vsak dan hruška – videz za posebne priložnosti

! Izogibajte se: poševno rezanim krilom; mini krilom; ozkim krilom do kolen (pencil skirts); skinny kavbojkam ali hlačam; jahalnim hlačam; hlačam dolžine med koleni in gležnji; čevljem s trakovi okoli gležnjev; špičastim salonarjem z visoko peto.­

2 KOMENTARJI

 1. Malina, hvala! Ponovno odličen članek.. Mislim, da se zdaj pa res vsaka ženska lahko najde v eni izmed kategorij ali pa v kombinaciji dveh.:)

 2. Talita, res je!
  Malina, hvala za vse članke!!!
  Jaz sem tudi začela dvomiti o sebi in zdi se mi, da sem skupek ali neka vmesna kombinacija dveh skupin.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj