Čelo

Značilnosti:

 • velike prsi
 • visok pas
 • široki boki
 • velika zadnjica
 • močna stegna
 • vitek spodnji del nog
čelo

Verjetno se v primerjavi z nekaterimi svojimi drobnejšimi prijateljicami počutite nekako ogromne. Imate velike prsi, široke boke in zadnjico, močna stegna. Vaša postava je zelo ženstvena, vendar v primerjavi s peščeno uro nimate tako poudarjenega, ozkega pasu. Morda ste kdaj zase posumile, da imate obliko hruške. To ni res, saj je vaš spodnji del uravnotežen s širokimi rameni in velikimi prsmi. Izogibajte se svetlim, svetlečim tkaninam na svojih stegnih in zadnjici. Zaradi širine vaših ramen in velikosti prsi se odsvetujejo visoko zaprti ovratniki, debeli pleteni puliji ali ruski ovratniki. Najboljši izrez za vas je nekoliko širši V, pa tudi večji okrogel izrez, saj želite optično razbiti predel ramena-prsi in definirati to področje. Zaradi širokih bokov se izogibajte stranskim žepom na hlačah, le-te pa naj bodo široke in ravno krojene. Pri suknjičih in plaščih glejte na to, da bodo imeli globoko rezan V ovratnik, rokavi pa so dolgi in se lahko navzven celo malce razširijo. Najboljša oblika obleke za vas je taka s širšim trakom okoli vratu (t. i. halter-neck), pri krilih pa vam pristajajo strukturirani plisirani modeli do kolen. Čevlji s platformo in celim podplatom so dobra izbira za vas.

oblika postave čelo
oblika postave čelo
čelo – videz za vsak dan čelo – videz za posebne priložnosti

! Izogibajte se: ozkim krilom (pencil skirts); mini krilom; skinny hlačam, še posebej takim iz usnja ali satena; gležnarjem oz. škornjem, ki segajo le do gležnjev.                

Jabolko

Značilnosti:

 • povprečno velike prsi
 • trebuh, ki je večji od prsi
 • ravna zadnjica
 • v redu noge
 • ozki gležnji
­jabolko


Vaš trebuh, ki je precej velik in zaradi katerega vaša postava spominja na jabolko, vas spravlja ob živce. Zelo rade se skrivate za brezobličnimi oblačili in za modeli, ki imajo veliko blaga in nobene definicije. Pri vsem skupaj pozabljate na to, da imate lep dekolte, noge, ki prenesejo krila in ozke gležnje! Tudi na področju trebuha se z nekaj triki da storiti marsikaj. Za vsako ceno pa se izogibajte širokim, debelim, moško krojenim športnim bundam, brezobličnim kavbojkam in moževim karirastim srajcam.

Pri topih se osredotočite na kroj, ki je zožan pod prsmi, saj s tem pokažete na najožji del svojega torza. Majice naj bodo dovolj dolge, da pokrijejo trebuh in naj bodo čez področje trebuha nekoliko nabrane, nikoli povsem tesne. Odprt zgornji del bo pokazal vaš lep dekolte in odvrnil pozornost sogovornika z vašega najširšega dela telesa – trebuha. Pri suknjiču ne morete zgrešiti s takim, ki bo imel globok V izrez; dobro je, če se okoli pasu zaveže ali pa ima pas, s čimer boste ustvarile definicijo tam, kjer je drugače ni. Hlače naj bodo ravno krojene in naj se zapenjajo z zadrgo na bokih, saj bi z zadrgo in gumbi spredaj ustvarile dodaten volumen na področju trebuha. Enako velja za krila. Tudi kavbojke naj imajo kroj, ki ima ravno rezane in široke hlačnice, nikar pa ne podlegajte ozkim kavbojkam, ki se spodaj še zožajo. Kar se tiče čevljev, vam najbolj pristajajo taki s polnim podplatom, naj bo peta nekoliko nižja ali višja.

oblika postave jabolko
oblika postave jabolko­
jabolko – videz za vsak dan jabolko – videz za posebne priložnosti

! Izogibajte se: zelo ozkim majicam; velikim, brezobličnim majicam (moškim T-shirts); hlačam z visokim pasom; hlačam in krilom, ki so nabrane v pasu; debelim puhovkam; moško krojenim hlačam in kavbojkam.­

Članek je povzet po knjigi Trinny Woodall & Susannah Constantine: The Body Shape Bible.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj