­Kaj najprej opazite pri ženski, ki vstopi v lokal in jo pogledate v obraz? Če nima kričeče šminke (kar rdeča gotovo ni), potem je to zagotovo frizura, ki krasi njen obraz. In še kako drži, da obisk frizerja obudi pri ženski privlačnejšo samopodobo in naredi turoben dan prijetnejši.

Ali ste ta trenutek zadovljne s pričesko, ki jo nosite? Imate lase pretežno spete, čeprav so dolgi? Se vam dolžina las ne poda glede na obliko obraza? Verjemite, da je potrebno lase urediti še pred najdbo primerne šminke.

Sprehodimo se po nasvetih glede na obliko obraza:

 • podolgovat obraz: lase je najbolje obdržati v predelu brade in ramen in  naj se ne širijo preveč navzven. Primerno je postopno striženje v več slojih; pozabite na volumen v predelu glave ter izredno kratke frizure.

  podolgovat_obraz liv_tyler

 • okrogel obraz: ali imate dolge lase enake dožine brez postopnega striženja? Potrebnega je nekaj več volumna na vrhu glave in nekaj več las okrog brade. Stopničasti prameni lahko precej zožajo sam obraz.

  okrogel_obraz christina_ricci

 • ovalen obraz: odločite se za karkoli drugega, razen za izjemno kratke lase. Dolžina se lahko stopničasto nadaljuje. Ker so pri ovalni obliki obraza možnosti precej odprte, vam bo morda prijateljica nevoščljiva, frizerka bo pa z veseljem vsak novi obisk oplemenitila s spremembo.

  ovalen_obraz charlize_theron2

 • štirikotni (kvadratast) obraz: vaša “Ahilova peta” je čeljust, ki jo omilite s kodri. Če boste ravne lase stopničasto krajšale, jih krajšajte pod brado in ne v tem predelu.

  kvadratast_obraz gwyneth

 • srčast obraz: poudarite oči in ličnice. Izogibajte se koničastim zaključkom in pustite, da lasje mehko padejo na ramena ali dlje.

  srcast_obraz reese_witherspoon2

13 KOMENTARJI

 1. Članek bi bil meni osebno še boljši, če bi k vsaki obliki našteli frizure….v bistvu ste povedali bistvo, samo jaz bi šla malček bolj podrobno, in pa slike so enkratna primerjava…Jaz bi rada malo več vedela kakšna frizura mi pristaja na moj srčast obraz – napisano je samo daljši lasje….drugače je pa članek fenomenalen…to bi si morala vsaka prebrati..meni se zdi da na srčast obraz ne pašejo kratki lasje…kaj vi mislite…

 2. Pohvale za članek!
  Me je pa “zbodlo” v oči to, da je skrajni čas za obisk frizerja, če: “Narastek predstavlja 1/3 vaših las..” OMG – tega si ne bi smela dovoliti nobena, pa vendarle videno po ulicah… Sama sem že čisto nervozna, če je narastek cca 3mm…

 3. Se strinjam, tudi jaz bi malce podaljšala članek 😀 S konkretnejšimi – natančnejšimi predlogi frizur (tudi kako jih negovati in oblikovati) glede na obiko obraza in tip las.

  Se lahko nadejamo?

  🙂

 4. vsakič, ko pridem od frizerja, si obljubim, da do naslednjič ne bom tako dolgo čakala 😉 potem pa pridejo vse vrste stroški… resnično se mi zdi, da je optimalen interval obiska frizerja tako glede barve kot tudi oblike maksimalno 2 meseca. kar je več, je PREveč.

 5. Dober članek, spet zajeta vsa primarna priporočila, sicer pa podpis pod Stello, 1/3 narastka je popolna katastrofa, sploh na dolgih laseh.Ampak žal je tega v vsakdanjem življenju, na ulici, vse preveč. Če se ženska odloči za barvanje las, to pač pomeni strošek na vsake 6 tednov (no, tako jaz hodim k frizerju). Po naravi imam temno blond do srednje rjave lase, poleti barvam na svetlo, jeseni na temnejšo, redni obiski frizerja so seveda nujni tudi brez barvanja. Imam dolge, popolnoma gladke lase, umivam na 2 dni ali celo vsak dan, kar mi vzame točno 7 minut (šamponiranje,balzam, spiranje, česanje). Posušim skoraj vedno na zraku, da ne zapravljam časa, le na koncu, ko so že skoraj suhi, par potegov s fenom in krtačo. To je to.

 6. Jaz pri frizerju nisem bila že… ummm, 1,5 leta, kar je zame ša kratko obdobje 😀 Sploh ne maram frizerjev, ker še nisem našla takega, ki bi naredil natančno po mojih željah (največkrat so me preveč postrigli, čeprav sem posebej opozarjala na to). Kupila sem si prave škarje in se strižem kar sama, barvam se pa itak že sto let sama – in sem zadovoljna, včasih manj, včasih bolj, trenutno pa najbolj =)

 7. Aja, še komentar glede časa za umivanje las – sem kar fovš tistim, ki si jih lahko sušite na zraku, jaz imam blazno občutljive sinuse in jih moram vedno temeljito posušiti (sploh če grem potem ven na hladen zrak), kar traja vsaj dobre pol ure :/

 8. Petra fajn članek, vendar se strinjam s Cukrčko ter Mimiko, fajn bi bilo dodati še fotke frizur, tako smo se šele ogrele za branje, pa je že fertik 🙂
  Mimika, enako, na zraku si jih ne sušim (in ne morem sušiti), ker se mi sušijo (dobesedno) več ur (še s fenom potrebujem dobre pol ure, da so vsaj približno suhi).

 9. SUPER!
  lahk bi svojo fotko poslali k vam po mailu pa bi nam tako svetovali?Jaz se ne vidim kako obliko obraza mam?A mam srčasto al ovalno,ka pa vem?Glih kvadratna glih nise no 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj