Pred obiskom frizerskega salona je dobro pregledati svoje želje, ki se morda zrcalijo na kakšni fotografiji in jo boste lahko pokazale mojstrici ali pa ji popolnoma zaupate in se ji boste temu primerno tudi prepustile. V kolikor se ne želite vsak dan po uro ukvarjati s svojimi lasmi, se o obliki in samem striženju posvetujte s frizerko. Že res, da vam ona lahko napravi krasen naglavni okrasek, ampak po prvem pranju in poskusu napraviti, kar je bilo, boste padle na izpitu. Vsekakor pa pričesko izbirajte glede na kvaliteto las.

frizer

Kdaj je skrajni čas, da obiščete frizerski salon:
  • narastek predstavlja že 1/3 vaših las,
  • so konice že tako razcepljene, da je vaša pričeska spominja na trikotnik,
  • potrebujete spremembo.

Barva las

V primeru, da je narastek že precej viden in že sili do ušes, ga je potrebno zakriti. Vsekakor ni potrebno pobarvati ali beliti vsakega lasu na glavi, ampak se lahko zatečete k pramenom le v širšem zgornjem delu glave. Vendar to le, če ni večje razlike med vašo in želeno barvo. V tem primeru boste obdržali lase bolj zdrave in tudi obiski frizerja bodo redkejši. Tako boste privarčevali  tudi kak evro za druge potrebe. Barvo izbirajte glede na odtenek vaše polti, barvo oči, morda letni čas, predvsem pa naj izraža vašo osebnost.

Ko boste pustile vse uničene konice in slabo voljo, ki vas je prevzela zaradi reševanja težav z lasmi v salonu, preglejte domačo negovalno in oblikovalno kozmetiko za lase.

Negovalna kozmetika in izdelki za oblikovanje las

Na voljo je raznovrstna paleta šamponov in regeneratorjev, ki jih izbirajte glede na problematičnost lasišča, debelino las, samo barvo. Lase si umivajte po potrebi in nikar ne dovolite, da bi hodile okoli z mastnimi lasmi. Predvsem pa se ne bojte, da bi s tem lasišče postalo bolj mastno, saj to nikakor ne drži.

Uporaba regeneratorja je dandanes skoraj nujna predvsem pri daljših laseh in lahko izbirate med takšnimi, ki jih izpirate ali pustite na laseh. Prvotna naloga je lažje razčesavanje, vendar jih prav tako obnavlja, ščiti in zapre lasne “pore”. V kolikor imate zelo dolge lase, lahko namesto regeneratorja uporabljate kar masko, ki jo pustite nekaj minut, nato jo dobro sperete. Predvsem je pomembno, da za svoje lase najdete primeren šampon in regenerator, pri katerih pa ni nujno, da se kvaliteta enači s ceno.

Lasni dodatki

Na voljo je precej lasnih sponk, elastik in rutic, ki se spreminjajo z modnimi smernicami. Gotovo boste lase spele ob športnih priložnostih, vendar je za več kot eno sponko prostor le na otroških glavah. Ruta ni primerna za poslovni sestanek in dvojni čop v gledališče. Zato imejte pri okraševanju glave precej zdrave pameti in jo krasite obrazu in priložnosti primerno.

Ko sem vsa zadovoljna sedela pri svoji zaupnici in kramljala o jesenskih tonih, mi je omenila nekaj točk, ki jih ženske, če želimo imeti zdrave lase, moramo upoštevati:

  • uporaba krtač iz naravnih ščetin,
  • redna skrb za konice (na 2-3 mesece),
  • sušenje las z zmerno temperaturo,
  • omejena uporaba izdelkov za oblikovanje s škodljivimi sestavinami,
  • predvsem redni obiski frizerja – bodisi zaradi barve, bodisi krajšanja dolžine las.

negovani
Negovani lasje

Ne oziraje se na dolžino ali barvo, vodilo naj bo zdrav las, ki mu nato dodamo nekaj barvnega leska in primerno pričesko. Zadnji pogled v ogledalu, preden zapustimo dom, naj se ne ustavi na čevljih,­ temveč na laseh, ki izražajo našo notranjost in pričesko, ki zaokroža urejen obraz.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj