Okrogla oblika obraza
Pri tej obliki je naš cilj zmanjšati volumen v predelu obraza, prav tako želimo zmanjšati videz okrogline ali polne lune, kot radi rečemo. Ob obrazu je potrebno postriči lase do višine brade z mehkimi in postopnimi plastmi, ki okroglino zožajo in zmanjšajo sam obseg in težo s strani. Upoštevati gre tudi tanjšanje snopov lasnih koncev, ki zmanjša volumen. Deška frizura z lasmi na stran je lahko poživljajoča, vendar naj ne bo prekratka. Postopno striženje, ki se konča na vratu in vam lase obrača rahlo navzven, daje podaljšan pridih. Lahko pa se lasje končajo pod brado in tako podaljšajo spodnji del obraza. V kolikor so lasje dolgi (a ne predolgi), naj bodo ravni in prosto padajo lahkotno ob obrazu. Valovitost je zaželena šele na mestu, kjer se začno ustnice in navzdol. V kolikor so vaši lasje naravno kodrasti, jih posušite tako, da nagnete glavo naprej. Pred tem nanesite tudi izdelek za večjo valovitost. Želite imeti paž kot ga je nekaj časa nosila Katie Holmes? Sofisticiran izgled bo z ravnimi lasmi, ki se končajo pod brado, zagotovljen.

katie_paz 

Izogibajte se enakomerne dolžine, izjemno kratkih frizur, ki se prilegajo lasišču (še posebej, če imate kratek vrat).

 neprimernaokrogla
Pričeska, neprimerna za okrogel, širok obraz

Pripomočki: večja krtača, ki ukroti lase, in po potrebi sredstvo za glajenje las.

Oglata oblika obraza
Pri sebi želite le pobrusiti oglat videz spodnje čeljusti, kar vam bo gladko uspelo z razmršenim in rahlo valovitim videzom ali pa s kratkimi koničastimi rezi. In na drugi strani z zglajenimi daljšimi šopi, ki se začno ali končajo pod brado. Paž, ki se konča pod brado, bo omilil čeljustno črto. Paž naj ne bo prekratek, saj bo skrajšal vrat in podobne boste srednjeveškim stražarjem.

isabellaneoglata
Pričeska, neprimerna za oglato obliko obraza

Kot pri okrogli obliki bodite pozorne, da se valovitost začne šele v predelu spodnje čeljusti in se nato nadaljuje. Konci naj ne bodo postriženi v isti višini, saj lahko dobite trikotni ali piramidasti izgled. Bolje je poudariti lase s strani, kot jih postriči na čelu. Če pa želite skriti visoko čelo, naj bodo sprednji lasje v manjši količini počesani na stran.

minniedriver_kvadrat
Zmehčajte videz čeljusti z mehkimi kodri, ki jih zakrivajo

Izogibajte se enotne dolžine, topih zaključkov frizur, vseh las spetih v čop ali počesanih nazaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj