Velik trebuh (lahko s pomanjkanjem linije pasu)

S to težavo se prej ali slej spopade večina žensk, razen tistih, ki preživijo veliko časa na fitnesu in aerobiki ter se strogo držijo diete. Izogibajte se majicam in zgornjim delom, ki se bodo končale na tistem delu vašega trebuha, ki je najbolj mlahav. Enako velja za čisto ozke majice – če se vas majica oprijema tako ozko, da se ob sedenju "posede" v gube na vašem trebuhu, je preveč ozka. Izredno neokusen je pogled na žensko v zelo nizkih in ozkih kavbojkah, ki ji trebuh visi čez pas, še posebej, če je majica prekratka ali preozka, da bi to prikrila.

velik trebuh

Rešitev so hlače in krila, ki nimajo niti izredno nizkega niti izredno visokega pasu. Izogibajte se detajlov na materialu, ki bi privlačil pogled na sredino vašega trebuha (dovoljeno le v času nosečnosti) ter zelo debelih materialov nasploh. Zelo dobra izbira pa so zgornji deli na preklop in suknjiči, jakne ter plašči z globokim V izrezom. Izbirajte materiale, ki so mehki in ob telesu lepo padajo, kroji pa naj bodo ob telesu rahlo telirani, da pridobite linijo pasu.

Majhna postava

V splošnem naj bi se ženske z majhno postavo izogibale oblačilom, ki jih optično krajšajo, to pa so predvsem dolga krila, ki segajo čez kolena ali do tal. Razen v primeru, da so vaše noge (v proporcu glede na celotno telo) res dolge, se izogibajte tudi dolžinam hlač, ki segajo tik pod koleno (t. i. capri hlače) pa vse tam do gležnjev. Enako se izogibajte topom, ki bi vas v okolici pasu ali bokov preveč očitno "presekali" na pol. Stremite k dolgi, vertikalni silhueti, saj boste tako tudi optično izgledale višje. Seveda so tudi vaše dobre prijateljice pete. Pri izbiranju torbic in nakita pazite na proporce, saj naj bi bile torbice vedno v določenem razmerju s telesno višino. Tako velja, da bodo zelo visoke ženske izgledale smešno z majhnimi torbicami (govorimo predvsem o vsakodnevnem modelu torbic, ne večernih, ki so praviloma manjše), man­jše ženske pa so v nevarnosti, da jih velika torbica kar "pogoltne", velik nakit pa lahko na njih izpade preveč načičkano ali ceneno.

prevelika torba za majhno postavo­

Morda se vam bodo zgornja navodila v začetku zdela nerazumljiva ali preveč rigorozna. Vendar boste ob iskrenem preizkušanju kosov v svoji omari, ki jih boste ob prebranem gledale v novi luči, spoznale, da se najbolje počutite v določenih oblačilih, ki ste jih morda instinktivno izbrale ­pravilno glede na svojo postavo, spet v drugih pa se ne počutite dobro ali jih sploh ne oblečete, preprosto zato, ker so za vas napačna. Takih oblačil se po hitrem postopku znebite in jih podarite prijateljici, ki bi jih nemara lahko nosila. Ne pozabite: skrivnost dobrega oblačenja in osebnega stila ni v slepem sledenju modnim smernicam, temveč v poznavanju svojega telesa. Ko boste osvojile veščino prepoznavanja pravih oblačil in dodatkov za svoj tip postave, boste svojo garderobo gradile z novim znanjem in iz posamezne sezone pazljivo izbirale le tiste kose, ki se bodo resnično vklopili v vaš osebni stil in poudarili lepo žensko, kakršna ste.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj