… naredite ta korak. Vselitev v skupno gospodinjstvo se zgodi v skoraj vsaki zvezi. Na začetku je vedno navdušenje in veselje, ko izbirata skupno posteljnino, posodo, pripor, zavese … a kaj kmalu pride tudi do stresnih situacij, ki pa se jim lahko izognete, če se pred selitvijo o njih s partnerjem pogovorite. Morda pa boste že skozi pogovor ugotovili, da skupno življenje ne bo prineslo nič dobrega.

1. Pogovorita se o ciljih, vrednotah

Večina parov se strinja, da je odločitev za skupno življenje velik korak. Preden ga storite, se prepričajte, da sta oba istih misli in vrednot. Pogovorita se o vajinih ciljih, o tem kdaj bosta ustvarila družino (če sploh),  obiskih staršev, hišnih ljubljenčkih, kje se vidita čez nekaj let, vse to so stvari, ki jih morata imeti razčiščene, preden se skupaj vselita.

2. Postavita meje

Osebne meje je treba postaviti, še posebej, če bosta bivala v zelo majhnem stanovanju. Za zaščito pred neprijetnimi scenariji strokovnjakinja za odnose priporoča, da pari razmislijo o naslednjih vprašanjih: “Kdo za kaj plačuje? Ste vedno skupaj, ali bi radi dali prednost času s prijatelji? …”  Zgoraj navedena vprašanja morda ne bodo potekala brez bolečine, vendar redni in iskreni pogovori so ključnega pomena.

3. Pogovorita se o navadah drug drugega

“Če se nameravate preseliti skupaj, vedite, da je res drugače, kot samo preživeti tri noči na teden v stanovanju drugega,” pravi strokovnjakinja za odnose o skupni vselitvi.

Ker boste skupaj preživeli več kakovostnega časa, predlaga, da bodite pozorni na navade svojega partnerja, pri tem pa upoštevajte, kako urejeni so in kako se odzovejo na različne čustvene dražljaje. Preživite še več časa s partnerjem, preden se skupaj preselita, saj boste le tako lahko odkrili vse njegove navade, tudi tiste skrite.

4. Razkrijte svoja pričakovanja

Koristno je določiti, koliko časa boste med tednom namenili eden drugemu in kaj je vaša opredelitev kakovostnega časa. Prav tako se iskreno pogovorita o pričakovanjih, ki jih imata, in spremembah, ki se bodo zgodile, ko bosta skupaj živela.

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj