Mednarodna veriga Sixt Rent-a-car si prizadeva, da bi bila njena vozila prijaznejša do okolja, zato je v sodelovanju s Volkswagnom in iniciativo za uporabo zemeljskega plina kot pogonskega goriva v svojo floto vključila tisoč touranov EcoFuel, ki so že na voljo na 28 njihovih lokacijah po vsej Nemčiji.

Sixt Touran EcoFuel - vozilo na zemeljski plin

Touran EcoFuel z močjo 80 kW (109 KM) porabi na sto kilometrov vožnje 5,8 kilograma zemeljskega plina. To uporabnikom touranov EcoFuel omogoča, da pri stroških goriva prihranijo od 30 (v primerjavi z avtomobilom z dizelskim motorjem) do 50 odstotkov (v primerjavi z avtomobilom z bencinskim motorjem), Sixt pa jih je v svojo floto uvaja z namenom, da bo razširil ponudbo avtomobilov z naprednimi pogonskimi sistemi. Že sedaj pa je več kot polovica vseh avtomobilov v njihovi floti opremljena z ekonomičnimi dizelskimi motorji. Avtomobili s pogonom na zemeljski plin pa so zanimiva alternativa tudi za uporabnike z večjimi voznimi parki. Manjše emisije škodljivih snovi in nižje cene alternativnih goriv prinašajo namreč v primerjavi z avtomobili s konvencionalnimi pogonskimi sistemi omembe vredne prihranke.

Detlev Pätsch, član uprave Sixt AG, pristojen za operacije, je ob dopolnitvi njihove flote z avtomobili na zemeljski plin povedal, da je Sixt že tradicionalno naklonjen tehničnim inovacijam. »Zato si stalno prizadevamo, da našim strankam po dostopnih cenah ponujamo inovativne in visokokakovostne avtomobile. Zato smo sprejeli pobudo in se odločili, da avtomobile s pogonom na zemeljski plin ponudimo po ugodnih pogojih.«

V prvi fazi dopolnjevanja Sixtove flote z avtomobili s pogonom na zemeljski plin bo najem avtomobila s takšnim motorjem stal ravno toliko kot najem golfa, glavni cilj tega partnerstva pa je, da bi se na cestah povečal delež avtomobilov, ki so prijaznejši do okolja in bolj ekonomični.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj