Letošnji slogan “Ali imajo droge nadzor nad tvojim življenjem? Tvojim življenjem. Tvojo družbo. Ne pusti drogam blizu!” je predlagal urad Združenih narodov za droge in kriminal, uporabljal pa se bo tri leta. Vako leto bo izpostavljena določena tema oz. aktivnost, so sporočili iz Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne, ki v Sloveniji koordinira nacionalno kampanjo.

Letos se bo akcija osredotočala predvsem na različne vidike nadzora nad drogami, prihodnje leto na preventivno delo na področju drog, v letu 2009 pa predvsem na nezakoniti promet z drogami. Cilj kampanje je okrepiti osveščenost javnosti o problemu (zlo)rabe drog, kar predstavlja le podporni in ne edini ukrep za dosego spremembe vedenja.

V središču pozornosti bodo tudi tokrat predvsem mladi, ki so dovzetnejši za škodljive učinke zlorabe drog. Za učence osmega in devetega razreda devetletke so pripravili strip, ki govori o odraščanju in pasteh, ki lahko zamajejo srečno in zdravo potovanje naših otrok v svet odraslih.

Za dijake srednjih šol so organizatorji pripravili plakat na temo alkohola, s katerim želijo mlade opozoriti na negativne posledice, ki nastanejo zaradi tveganega pitja, akcijo pa bodo z oglaševanjem izpeljali tudi preko televizijskih postaj. Preventivni mesec je namenjen predvsem preprečevanju zasvojenosti zaradi psihoaktivnih snovi, torej zasvojenosti od alkohola, tobaka, marihuane in drugih drog, še dodajajo organizatorji kampanje.

Sicer pa bodo decembra skupaj z Zavodom za zdravstveno varstvo Koper in ministrstvom za zdravje organizirali 10. nacionalno konferenco predstavnikov in partnerjev lokalnih akcijskih skupin, na kateri bodo svoje aktivnosti še bolj podrobno predstavili tudi javnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj