Ste poslali pomembno sporočilo preko elektronske pošte, pa še niste prejeli odgovora? Kakšne možnosti imate, da odgovor prejmete v eni uri? Raziskave so pokazale, da na to, kako dolgo boste čakali na odgovor vpliva več dejavnikov, vključno s prejemnikovo starostjo, kje pogledajo email, koliko pošte prejmejo in seveda, dejavnik časa.

PREBERITE TUDI: Kaj se zgodi, če se malo ‘odklopite’ ?

Raziskava je preučevala, kako prejeta sporočila vplivajo na obnašanja prejemnikov in koliko časa potrebujejo, da na email odpišejo. Medtem ko se morda sprašujete, če e-pošta ni nikoli prišla ali je zašla v neželeno (vsiljeno) pošto, morate upoštevati, da raziskovalci pravijo, da se 90 odstotkov ljudi odzove v enem dnevu ali dveh od prejema e-pošte, na katerega nameravajo odgovoriti. Najverjetnejši čas odgovora je dve minuti, polovica prejemnikov pa se bo odzvala v manj kot eni uri.

Starost je tudi kazalnik za hitrost odgovora na e-pošto. Mlajši ljudje hitreje odgovarjajo, vendar pišejo krajše odgovore. Najstniki so bili najhitrejši, z odzivnim časom v povprečju 13 minut. Mladi odrasli, stari 20-35 let, so se v povprečju odzvali na 16 minut od prejem e-pošte, medtem ko so od 35 do 50 let stari posamezniki v povprečju odzvali v 24 minutah. Starejši od 51 let so se odzvali po približno 47 minutah.

Medtem ko ni bilo nobene velike razlike glede spolov, boste morda morali počakati približno 4 minute dlje za odgovor na email od ženske, kot moškega. Platforma ima tudi ključno vlogo: če nekdo dela iz prenosnega računalnika, bo v povprečju potreboval skoraj dvakrat toliko časa, da bi se odzval, kot če bi uporabljal mobilni telefon.

Največ je bilo e-sporočil, ki so vsebovali okoli 5 besed. Več kot polovica odgovorov na e-pošto vsebuje manj kot 43 besed in samo 30 odstotkov e-poštnih sporočil je daljših od 100 besed.

Raziskovalci so ugotovili, da se ljudje, ki medsebojno komunicirajo preko e-pošte sprva posnemajo med seboj glede na dolžino e-poštnih sporočil, vendar se kasneje ta podobnost nekje do sredina pogovora ustavi. Dolga zamuda pri končnem odgovoru pomeni, da je pogovor verjetno končan.

PREBERITE TUDI: 30 pravil bontona, ki bi jih moral poznati (in upoštevati) vsakdo

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj