…  in ne marate nositi nedrčka, se morda obeta nova trajna rešitev v obliki lepotne operacije. Britanski zdravniki so trem pacientkam uspešno vstavili nekakšen 'notranji nedrček', ki je sestavljen 'košaric' iz trdega silikona, ki so jih vstavili pod kožo. Te košarice so nato privzdignili s svilenimi trakovi, ki so pritrjene na prsni koš.

Mnenja lepotnih kirurgov o tem postopku pa so deljena; medtem, ko so nekateri navdušeni, so drugi skeptični. Med slednjimi je tudi dr.Eugene Elliott, plastični in rekonstrukcijski lepotni kirurg iz Kalifornije, ki meni, da je vse, kar je dovolj trdno, da dejansko nudi oporo, tudi precej neudobno, še zlasti ob ležanju na trebuhu. Sicer pa je bolj kot nad vgrajenimi košaricami zaskrbljen nad trakovi: "Ste se že kdaj udarili v rebra? Bolečina je grozljiva! Zdaj si pa predstavljajte, da imate vanje pritrjene žeblje. Poleg tega se ob premikanju premikajo tako rebra kot tudi prsi in imeti nekaj pritrjeno, kar to tišči skupaj, je lahko zelo neudobno, pa če je še tako tanko."

Britanski zdravniki pa pravijo, da je poseg veliko manj invaziven in prav tako učinkovit kot operativni dvig prsi, da pa nikakor ne gre za dvig prsi, ki je izjemno zahtevna, 3 ure trajajoča operacija. Notranji nedrček naj bi bil je dvig. Kaj pa se potem zgodi z raztegnjeno, povešeno kožo? Poleg tega naj bi obstajal problem izrivanja: "Ko nekaj namestimo pod kožo, kar se ne premika, pritisk kože, ki se premika preko, lahko privede do iztiskanja tujka iz telesa," je pojasnil Elliot. Zato naj bi bili tudi zadnjični vsadki tako nevarni, ta notranji nedrček pa je zaskrbljujoč ravno zaradi tega, ker se ga namesti pod kožo in ne pod mišico.

Kaj meniš o tem novem posegu – bi se ga poslužila, če bi bilo potrebno?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj