… zmanjšujejo mašenje por in zavirajo staranje kože oz. kožo pomlajujejo, že vemo. Sedaj pa so v iskanju čim lepše in mladostne kože iznašli novo tehniko, ki res močno zmanjša zamašene pore in manjše bele mozoljčke – to je nanos (vsaj) 4-odstotne kombinacije hidroksi kislin (glikolne in mlečne) in nato čiščenje kože s posebno napravo, ki brizga vodo na kožo pod pritiskom. Ta tretma hitro in učinkovito izboljša stanje nečistoč, zmanjšala pa se je tudi velikost por.

V študiji, opravljeni v Koreji, so udeležence razdelili na testno in kontrolno skupino, pri čemer je testna prejela kisline in mehanski piling z vodo pod pritiskom, druga pa le kemični piling. Skupina ki je bila tretirana tudi z vodo pod pritiskom, je imela bolj čiste in zmanjšane pore, manj pa je bilo tudi ogrcev in belih mozoljčkov po enem, dveh in štirih tednih po koncu tretmaja. Izboljšanje je bilo sicer prisotno pri obeh skupinah, a pri skupini, kjer so uporabili tudi vodo pod pritiskom, opazno bolj. Tudi izločanje sebuma se je tej skupini močno zmanjšalo – manj sebuma pa pomeni manj možnosti za nastanek nečistoč.

Alfa in beta hidroksi kisline se uporabljajo za zdravljenje nečiste kože, odpravljanje pigmentnih madežev in drobnih gubic, osveževanje in pomlajevanje kože, izboljšanje teksture ter na sploh bolj svež in mladosten videz kože. Več o alfa in beta hidroksi kislinah si preberite v članku Alfa in beta hidroksi kisline.

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj