… podjetje Beiersdorf z blagovno znamko Nivea in Zveza prijateljev mladine Slovenije, se je po dobrem mesecu dni iztekla.

O uspehu akcije seveda najbolj priča število prejetih dlani, ki so jih Slovenci porisali in popisali ter jih poslali prek pošte ali ustvarili na internetu – rekordnih 75.972. S pomočjo svoje domišljije in ustvarjalnosti so oživili obrise dlani in na ta način izrazili svojo solidarnost ter podporo otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja. Za vsako prejeto dlan je podjetje Beiersdorf v Učni sklad Nivea prispevalo 0,50 EUR, v katerem se je tako zbralo kar 37.986 EUR. Sredstva bodo v celoti namenjena štipendiranju otrok, ki jih izbere Zveza prijateljev mladine Slovenije.

nivea_predaja_ceka


Domišljija in dobrodelnost nimata meja

Letošnjo akcijo so poleg rekordnega števila zbranih dlani zaznamovale tudi male in velike geste ljudi, ki so želeli storiti še več, kot le podati roko. Ena izmed takih je punčka Lea, ki je poleg podane roke otrokom želela podariti tudi 5 evrov svoje žepnine. Priča smo bili celo organiziranim zbiranjem rok, ki so jih pripravili dobrodelni Slovenci. Tako je v Zagorju ob Savi Gibanje za pravičnost in razvoj organiziralo svojo akcijo Podajte nam roko!, na lastno pest pa se je zbiranja rok lotila tudi študentka Pedagoške fakultete v Mariboru. Nadvse izvirni so bili tudi v vrtcu Zreče, kjer so naredili pravi mali Nivea kotiček, kamor so otroci vabili vse obiskovalce vrtca, naj podajo svojo roko. To so le nekateri primeri, ki so letošnjo akcijo naredili resnično posebno in ji podarili neverjetni duh dobrodelnosti.

nivea_podajte_nam_roko


V akciji so svoje roke in ustvarjalno žilico v pomoč podali tudi znani Slovenci in Slovenke: Jurij Zrnec, Desa Muck, Bernarda Žarn in Boštjan Romih. Podjetje Beiersdorf in Zveza prijateljev mladine Slovenije se zahvaljujeta prav vsem, ki so se odzvali njunemu dobrodelnemu klicu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj