Potrebujemo

 • čopiče za ličenje (priporočam enega za nanos barve, enega za zabrisovanje oz. blending in enega manjšega za pod oči)
 • podlago za veke oz. primer
 • senčila v štirih naravnih oz. rjavih odtenkih

Pri izbiri primernih senčil si pomagate tako, da si predstavljate, da morate z njimi ustvariti gradient – torej barvno lestvico od najsvetlejše do najtemnejše.

 1. en do dva tona svetlejša od kože
 2. barva kože
 3. svetlo rjava
 4. temno rjava

Če temnimo le z eno barvo, se lahko zgodi, da nastane prevelik kontrast med senčilom in veko, še posebej, če ga ne zabrišemo najbolje. Z uporabo vsaj štirih barv bodo prehodi med njimi delovali zelo naravno, pogled pa bo bolj mehak.

Po želji lahko uporabite tudi druge barve, glavno je, da se držite pravilnega zaporedja in ostanete znotraj razpona ene barve.

Postopek ličenja

1. Trepalnice najprej poudarimo s tightlining tehniko in nanesemo bazo za senčila.

2. Barvo kože (številka 2 na lestvici) nanesemo po celotni premični veki in v pregib očesa proti obrvem. Tu ni potrebno, da smo pretirano natančni, saj se senčilo zlije z našim tenom in služi kot osnova. Omogoča predvsem lažje zabrisovanje temnejših senčil.

3. Najsvetlejšo barvo (številka 1) nanesemo pod obrvi do mesta, kjer smo končali s kožno barvo.

4. Sledi senčenje s svetlo rjavo (številka 3). S čopičem jo z rahlimi krožnimi gibi nanesemo na zgornjo veko od zunanjega kotička proti notranjosti – nekje do sredine veke.

5. Z isto barvo definiramo tudi očesni pregib: z rahlimi gibi levo-desno nanesemo svetlo rjavo, prav tako do sredine veke.

6. S temno rjavo (številka 4) zdaj poglobimo barve: nanesemo jo od zunanjega kotička proti notranjemu, tokrat pa se ustavimo približno na sredini svetlo rjave, ki smo jo nanesli prej. Enako storimo v očesnem pregibu. Pazimo, da temnejša ne bo popolnoma prekrila svetlejše.

7. Privihamo zgornje trepalnice in nanesemo maskaro s cik-cak gibi.

8. Z vatirano palčko, namočeno v odstranjevalec ličil, obrišemo morebitno senčilo, ki je padlo pod oko, in nanesemo korektor.

9. Pri senčenju spodnje veke se držimo istega koncepta kot zgoraj. V notranje kotičke oči nanesemo najsvetlejšo (1) in po celotni dolžini pod spodnjimi trepalnicami kožno barvo (2) kot osnovo. Svetlo rjavo (3) zabrišemo od zunanjega kotička do sredine oči, temno rjavo (4) pa do sredine svetlo rjave.

10. Nanesemo maskaro še na spodnje trepalnice in nadaljujemo s preostalim ličenjem obraza.

Končni videz

20 KOMENTARJI

 1. Še en kompliment iz moje strani – res lep, prefinjen day look. Tvoje oči so pa itak fantastične. Članek je napisan razumljivo, jedrnato in opremljen z odličnim slikovnim gradivom za še večjo jasnost. Pohvale :)!

 2. Vesna, še en tvoj super članek – čestitke! Ne samo, da si izjemen model, ličenje znaš predstaviti tudi grafično (in verbalno) v takšni obliki, da je zelo razumljivo. Pohvale in hvala ti! 😀 Na še! 😉

 3. Ta odziv mi je pa res polepšal dan, hvala vsem a komentarje <3 Se bom trudila še naprej.

  Anisja, uporabila sem Alverde paleto štirih senčil - 37 Chocolate. Odlično se obnese tudi paleta 88 nevtralnih senčil iz eBaya.

 4. Krasno poslikano in napisano. Se priporočam za še kakšen članek. Kater čopič uporabiš za senčenje spodnje veke? Težko najdem primernega, da nanese senco res samo ob trepalnicah, ne prenizko dol. Karmen_j res ne vem kaj je tu zamudnega, tak mu je narejen v parih minutah.

 5. Alena, tokrat sem uporabila MAC 239, ampak ni ravno najtanjši. Lahko preizkušiš s kakšnim malo širšim ploščatim čopičem za ustnice ali korektor, se tudi dobro obnese, jaz večinoma to uporabljam. 🙂

  karmen_j, vse skupaj vzame 5 minut, 10 če si želiš res vzeti čas in popolno zabrisati za posebne priložnosti …

  Tanja, zato pa sem napisala, da probate! 😉

 6. Odlično Vesna. Še več takšnih člankov. Meni osebno je najtežje naličiti oči, zato sem največkrat kar brez…samo maskara…

 7. To moram nujno sprobat. Res super mu, s tem je pa res nemogoče zgrešiti. Moram pohvalit zelo nazorne slikce. Super članek!!!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj