Potem ste zagotovo neprestano v skrbeh in premišljujete o stvareh, ki se verjetno ne bodo niti zgodile. To vas vodi do tega, da postanete pesimist. Zaobjame vas negativizem, in vedno si predstavljate najhujše scenarije, ki vas lahko doletijo.

PREBERITE TUDI: Kako prenehati skrbeti?

Ustvarjate težave, ki ne obstajajo

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, ustvarjate probleme, ki po vsej verjetnosti niti ne obstajajo. Nezavedno ali zavedno se pripravljate na situacije, ki vas lahko doletijo, čeprav vas verjetno sploh ne bodo in je vse plod vaše domišljije. Dobro je, da smo pripravljeni, seveda, a to ne pomeni, da moramo biti s tem obsedeni. Nezdravo se je osredotočiti na slabo, saj vaše telo vsako misel zajema in to je slabo za vaše zdravje. Moč misli ima dejansko svojo moč, počutite se lahko zelo živčno, nervozno in slabo.

Ne živite v trenutku

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, pozabljate uživati v sedanjosti. Ne vidite lepot druženja s svojo družino ali prijatelji. Ne opazite lepot narave okoli vas. Živite v svojih mislih, namesto v realnem svetu. Če neprestano razmišljate o prihodnosti, se izpostavljate stresu. Ne uživate v hrani, ki jo jeste. Ob vožnjah z avtomobilom vedno čakate, kaj se bo zgodilo. Neprestano se sprašujete, kaj vam bo življenje prineslo, namesto, da bi uživali v trenutku.

Pozabljate na stvari, ki so pomembne

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, gledate samo na celotno sliko in pozabljate na majhne stvari – majhne korake, ki vas lahko prinesejo do uspeha. Preveč pozornosti dajete na dogajanje okoli vas, ki ni pomembno in pozabljate na stvari, ki so pomembne.

Pozabljate sedanjost

Če neprestano razmišljate o prihodnosti, uničujete svojo prisotnost. Verjamete temu, da boste čez 2, 5 ali 10 let srečnejši. A vse, kar s tem delate, je to, da si svojo prihodnost zamišljate boljšo, medtem ko sedanjost popolnoma razvrednotite z mišljenjem, da je slaba.

Prenehajte pretirano skrbeti za prihodnost. Prihodnost še ni prišla, ko pa bo, vam ne bo všeč, saj se bo takrat prelevila v sedanjost, ki pa jo tako ali tako zanemarjate.

Seveda to ne pomeni, da morate prenehati razmišljati o jutri. Delajte to, kar vas veseli, delajte na lepši prihodnosti, mislite pozitivno, verjamite vase in v svoje cilje in opustite strahove za prihodnost.

Prenehajte se mučiti z nepotrebnimi slabimi mislimi. Nehajte razmišljati o nekoč, saj zaslužite srečo že danes.

PREBERITE TUDI: Pozitivno razmišljanje za srečno življenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj