Več kot polovica od 2000 lastnikov mačk in je dejala, da pogosto raje preživlja čas s svojim hišnim ljubljenčkom, kot pa s svojim partnerjem – ker ne težijo, ne odgovarjajo in so vedno dobre volje.

PREBERITE TUDI: To je najbolj žalostna mucka na svetu

Seveda je ljubezen do partnerja in do hišnega ljubljenčka težko primerjati, a preverimo, kaj so dejali udeleženci raziskave, ki jih je bilo kar 2.000.
  • Trije od 10 ljudi so dejali, da je njihov 4-nožni hišni ljubljenček boljši poslušalec kot njihov partner, medtem ko jih je 45 odstotkov izrazilo mnenje, da jih kosmatinec nikoli ne obsoja ali preveč sprašuje.
  • 44% se jih raje ‘crklja’ s svojim hišnim ljubljenčkom, kot s partnerjem.
  • Več kot 4 od 10 lastnikov hišnih ljubljenčkov priznavajo, da dajejo svojemu ljubljenemu kužku ali mački dnevno več pozornosti kot svojemu partnerju.
  • Če se bi se udeleženci morali soočiti z odločitvijo, in izbrati med hišnim ljubljenčkom ali partnerjem, da bi z njim preživeli preostanek svojega življenja, bi jih 14% preživelo s svojim hišnim ljubljenčkom.
  • In čeprav nekateri preživijo več časa s partnerji kot s hišnim ljubljenčkom (približno 20 minut dlje), le-ti priznajo, da medtem pogrešajo svojo mačko ali psa.
  • Nekateri so za valentinovo svojemu ljubljenčku kupili darilo ali načrtovali poseben sprehod.

Seveda je brezpogojna ljubezen do živali povsem logična, a morda bi ti udeleženci zgoraj morali premisliti tudi o novem partnerju, kaj pravite?

PREBERITE TUDI: Zakaj posvojiti mačko iz zavetišča?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj