… tudi za uravnoteženo prehrano. Ali svojim lasem nudite vse kar potrebujejo?

Nega suhega lasišča
Suho lasišče in koža sta lahko znak pomanjkanja esencialnih maščobnih kislin, ki so pomembne za zadrževanje vlage v koži in celicah las. V prehrano vnesite več omega-3 maščobnih kislin. Če je vaše lasišče hkrati še rdeče ali srbeče, je to lahko znak, da vaša prehrana vsebuje preveč sladkorja in soli. Tudi v tem primeru je poleg zmanjšanja vnosa soli in ukinitve sladkorja priporočljivo povečati vnos esencialnih maščobnih kislin.

Nega suhih in brezvoljnih las
Posezite po vlažilnih in hranljivih izdelkih za nego las (serumi, olja za lase, balzami, ki se ne izperejo,…) Izogibajte se uporabi laka za lase, ki lase še dodatno izsuši in jim vzame sijaj. Če lasem primanjkuje sijaja, se izogibajte sušenju las z vročim sušilnikom. Za sušenje las si vzemite več časa in jih sušite z daljše razdalje ter pri nižji temperaturi. Po umivanju v lase vtrite nekaj kapljic olivnega olja. Preverite tudi, če dobite dovolj nujnih vitaminov in mineralov, saj se ravno pravilna prehrana odraža tudi na sijaju vaših las. Olje polenovke je na primer bogato z omega-3 maščobami (EPA in DHA) ter vitaminoma A in D.


Vsi kodralniki in ravnalci las so za lase mučilne naprave
Foto: panasonic.asia

Nega razcepljenih konic
Rešitev za razcepljene konice predstavljajo le frizerske škarje. Če se boste izogibali striženju las, s tem ne boste dosegli daljših las, saj se bodo vaši lasje v tem primeru krajšali kar sami – razcepljene konice namreč odpadejo in tako lasje na dolžini ne pridobijo kaj dosti. Če si torej želite daljših las, pridno strizite konice. Ob tem pomagajo hranilne obloge za lase, negovalno olje za konice, izogibajte pa se izdelkom, ki vsebujejo alkohol (pene, laki), saj bo to stanje še poslabšalo.

Za kakovostne izdelke za nego las ter izkušnje uporabnic pa pobrskajte po našem Kozmetometru.

Vir naslovne fotografije: prlog.org

7 KOMENTARJI

  1. Kaaaj? Sladkor lahko vpliva na srbeče lastišče?? Kar naenkrat se toliko stvari poklapa … moja odvisnost od sladkorja me bo pokopala, prisežem. Sicer pa olje polenovke že pridno jemjem, upam da bo na dolgi rok pomagala. Frizerske škarje me pa že čakajo. Se tudi 100% strinjam z opisom kodralnikov in ravnalcev las. Celo gimnazijo sem si likala lase in ni šla dolžina nikamor pa še slamnati so bili. V parih letih po tem, ko sem popolnoma prenehala z likanjem, so si čisto opomogli, rastejo tako hitro, da me kar presenečajo in veliko lepši so. Če ima katera, ki se redno lika, težave s tem, da ne doseže željene dolžine las, da se ji lasišče prehitro zmasti, hkrati pa jo srbi, res priporočam opustitev likanja in uporabe preparatov za likanje, za moje lase je bil to manjši čudež.

  2. Jaz svoje lase perem s koprivovim šamponom, ker vsi ostali so mi nekako preteški, zraven pa uporabljam še orofluido masko(1x na teden) in olje za konice( vsakič po umivanju las), umivam pa jih približno 2-3 kret na teden in se mi do sedaj tole nekako najbolj obnese 🙂

  3. Tole so vsekakor osnove za lepe lase in zdravo lasišče 🙂 Jaz bi za nego suhih las dodala edino še redne “domače maske” oz. obloge za lase iz kokosovega ali olivnega olja na primer.

  4. Aralyn, če bi se ljudje res zavedali, kakšen strup je sladkor in na kaj vse vpliva, ga verjetno večina ne bi več uživala. Jaz ga le še v kakšni čokoladariji, pa še to so majhne količine.
    Jeremish, če imaš kakšen dober recept, bi bilo super, če bi ga napisala na ustrezno temo na forumu, če ga še nisi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj