Lasje so za poškodbe poleti bolj dovzetne kot običajno. Izpostavljenost sončnim in UV žarkom, znoju, vročini, vlagi, morski soli in klorirani bazenski vodi pač naredijo svoje. Vaši lasje zlahka postanejo suhi, brez leska in življenja.

PREBERITE TUDI: To se vam lahko zgodi, če boste svoj šampon zamenjale za jabolčni kis

Lahko se zgodi, da se na lasišču pojavi prhljaj, se razcepijo konice ali se lasje razredčijo. Tudi lasišče ne ostane nepoškodovano. Sonce lahko izsuši ali opeče kožo na lasišču ter poškoduje tudi korenine las. Kako torej lahko zaščititite svoje lase?

1. Postrizite se

Pred začetkom poletja odstrizite poškodovane konice in lasje bodo takoj lepše izgledali. Pa ne le to, z odstranitvijo zlomljenih konic boste zdravemu delu las omogočili, da prejmejo vsa hranila, ki so na razpolago. S krajšimi lasmi vam bo manj vroče. Zapomnite si – lepše izgledajo kratki in zdravi lasje kot dolgi in poškodovani. Omislite si svež videz!

2. Šamponi in balzami

Tudi barvanje las lahko izsuši lase. Sonce na barvo las vpliva tako, da le – ta zbledi. Uporabljajte izdelke, ki skrbijo za nego barvanih las. Navlažite in nahranite lase z dobrim balzamom, zaradi katerega boste lase lažje razčesale, lasje pa bodo videti sijoči in lesketajoči.

3. Pokrivala

Pokrijte svojo glavo s primernim pokrivalom – kapo ali slamnatim klobukom. Le – ta ne bo zaščitil le las, temveč vam bo zaščitil kožo tudi na obrazu.

4. Izogibajte se sušenju las

Izberite naravno sušenje las. Izogibajte se sušenju las s sušilcem; lasje so že tako ali tako dovolj izpostavljeni vročini. Če ga morate uporabiti, nastavite na hladnejši zrak.

5. Maske in olje za lase

Zagotovo imate doma že ustrezne izdelke za nego las; maske in olje za konice. Poleti lahko to morda uporabite še malce pogosteje, kot običajno.

6. Pazite na klor in sol

Vodi se poleti pač ne morete odreči. Lahko sicer spnete lase, da se ne zmočijo v slani vodi ali kloriranem bazenu. Če pa ne morete mimo potapljanja in drugih vodnih užitkov, pa si seveda kar privoščite – a lase po čofotanju nato hitro splaknite.

Seveda pa moramo lase nahraniti tudi od znotraj; z ustrezno prehrano in s pitjem zadostnih količin vode.

PREBERITE TUDI: Nekaj DOBRIH razlogov, zakaj skrajšati lase (ali celo postati kratkolaska!)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj