… z zlomljenimi konicami, premalo sijoči in neukrotljivi. Tako kot koža, tudi lasje potrebujejo nego od zunaj in na znotraj. Preverite, kaj lahko storite jeseni, da bodo vaši lasje spet močni, zdravi in sijoči.

PREBERITE TUDI: Mogoče je pa to vitamin, ki manjka vašim lasem (in telesu)


Postrizite konice las

Postrizite razcepljene in poškodovane konice, saj so le-te razlog, da lasje izgledajo slabo. Z odstriženimi konicami boste zdravim delom las dale prostor in energijo, da lepše in hitreje rastejo. Če ste med bolj pogumnimi in drznimi, pa popolnoma spremenite pričesko in odstrižite več.

Prehrana in voda

Zdrava, uravnotežena in raznolika prehrana lase nahrani od znotraj. Omega 3 maščobne kisline bodo pripomogole k zdravju las. Povečajte vnos sadja, zelenjave in pravih čajev in s tem boste v telo vnesle antioksidante, zaradi katerih bo celo telo bolje delovalo, poznalo pa se bo tudi na laseh. Pijte tudi dovolj vode.

Prehranska dopolnila

Ker s prehrano v telo ne vnesemo dovolj hranil; vitaminov in mineralov, je priporočljivo, da si pomagamo s prehranskimi dopolnili. Lasem bodo dobro dele omega 3 maščobne kisline, vitamin B in kolagen.

Lasišče

Dnevna masaža lasišča bo spodbudila delovanje lasnih mešičkov in s tem sijaj in rast las.

Svilena prevleka

Če imate možnost, si omislite svileno prevleko za vzglavnik, saj naj bi to pripomoglo k lepšim lasem.

Hranljiva maska za lase

Lase lahko nahranite tudi s hranljivo masko za lase, ki jo lahko kupite, lahko pa uporabite živila, ki jih imate doma. Lasem bodo dobro deli rumenjak, olivno olje in med.

Odpovejte se elastikam

Pustite lasem, da počivajo in se izogibajte uporabi robustnih in trdih elastik za lase. Uporabljajte raje take, ki las ne lomijo in so do las nežnejše. Ne nosite spetih las predolgo.

Odpovejte se toplotni obdelavi las

Naj se lasje spočijejo. Naj bo vročem poletju ‘pridejo k sebi’. To boste najlažje dosegli tako, da jih čim manj toplotno obdelujete in s tem čim manj poškodujete.

PREBERITE TUDI: Lasje: To jesen bodo moderni ti barvni odtenki

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj