Čiščenje obraza se pravzaprav zdi zelo preprost postopek, kajne. Nekaj vode in tonika na obraz, nato pa samo speremo. No, temu ni tako. Pravilno čiščenje obraza namreč pripomore ke lepšemu videzu kože. Preverite, katere so napake, ki jih počnete.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o negi kože

1. napaka: pozabite si umiti obraz pred spanjem

Čez dan se na naši koži poleg ličil nastanijo tudi umazanija iz zunanjega okolja. in se naloži se na zunanjo plast kože. Si predstavljate uboge male kožne celice, ki ne morejo zadihati pod težo ličil in umazanije? Ravno noč je namreč čas, ko se koža regenerira in spočije. To nočno delo ji zelo otežite s tem, ko greste spat, brez čiščenja obraza. Ne glede na to, kako utrujene ste, potrudite se očistiti obraz. Koža vam bo hvaležna.

2. napaka: uporabljate prevročo vodo

Vroča voda koži ne prija, še zlasti pozimi. Niti prehladna voda ni dobra za občutljivo kožo na obrazu. Najboljša za čiščenje obraza je namreč mlačna voda.

PREBERITE TUDI: 5 pravil za zimsko nego kože

3. napaka: kožo čistite SAMO z vlažnimi robčki za odstranjevanje ličil

Še huje – za čiščenje kože na obrazu uporabljate vlažilne robčke, ki so namenjeni odstranjevanju ličil. Nikakor si ne smete privoščiti, da je to vse, kar zvečer storite za čiščenje kože. Ne pozabite, najboljša prijateljica kože je še vedno voda, nato pa vaši koži primerno čistilno sredstvo, ki je namenjeno izključno koži na obrazu (posluževanje navadnega mila bi bila zopet napaka)

4. napaka: s kožo ste pregrobi

Drgnjenje kože z brisačo, da bi jo osušili, je velika napaka. Prav tako pregrob piling. S kožo je potrebno ravnati nežno, še posebej na obrazu. Dovolj bo, če boste mokro kožo na obrazu le nežno popivnali, s tem se boste izognili poškodbam.

5. napaka: premalokrat zamenjate prevleko za vzglavnik

Že posteljnino samo po sebi bi morali menjati pogosteje. Še toliko bolj pa velja to za vzglavnik, na katerega vsakodnevno položimo svoj obraz. Tekom noči se tam nabirajo odmrli delci kože, umazanija, prah, ostanki krem, ter olja ali ostanki drugih produktov iz las. Naša, sicer očiščena koža pa to vsako noč absorbira. Prevleko na vzglavniku bi morali menjati čimbolj pogosto!

S kožo moramo ravnati res previdno in nežno in vračala nam bo z lepimi rezultati – s sijočim in zdravim videzom kože.

PREBERITE TUDI: To se zgodi, če zaspite z ličili

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj