Dejstvo je, da se ljudje soočamo z različnimi boleznimi in obolenji, ki jih velikokrat povsem napačno zdravimo; odpravljamo posledice, namesto, da bi začeli pri vzroku. Zdravniki zdravijo z razlličnimi pristopi, premalo pa je poudarjeno, kako pomembna sta gibanje na svežem zraku in preživljanje časa na svežem zraku.

PREBERITE TUDI: Zdravniki bi morali predpisati športne aktivnosti namesto tablet

Prav pomena tega se zavedajo zdravniki na Švedskem, saj  že od lani bolnikom predpisujejo tudi obiskovanje narave, saj le-ta uravnava krvni pritisk, manjša tesnobne občutke, viša občutek sreče, pomaga vsem, ki se soočajo s takšnimi ali drugačnimi obolenji: sladkorno boleznijo, duševnimi motnjami, stresom, srčno-žilnimi obolenji in še in še. Zdravstvene koristi narave so neprecenljive in tega se mnogi premalo zavedajo.

90 minut dnevno v naravi je dovolj, da se izboljšajo simptomi depresije. Ko boste v naravi, se boste povezali sami s seboj in umirili svoje misli. Zadihali boste svež, neonesnažen zrak. Zvoki narave vas bodo pomirili. Nikar pa ne čakajte le toplih sončnih dni, da ste zunaj; ker potem ste lahko skoraj celo leto notri.

Načinov preživljanja časa v naravi je ogromno. Hladen, siv in temačen dan si popestrite s skokom v gozd; le kaj je lepšega, kot biti nekje, kjer ni gneče in je tišina. Občudujte vsemogočnost gozda. Na deževen dan preprosto odprite dežnik in plešite tudi brez njega po dežju. Za dež smo lahko hvaležni; brez njega ne bi bilo življenja. Nabirajte odpadle storže in stari les in naredite domači aranžma. Na vetrovne dni pustite, da vam veter poboža lice in razmrši lasje. Odpravite se v gore in občudujte razglede, obiščite plažo in se naglejte morja. Stopite bosi na jaso. Opazujte oblake. Sprehodite se ob zmrznjeni reku ali jezeru. Ohladite se ob slapu. Narava je prelepa; v vseh letnih časih in vsakem vremenu.

PREBERITE TUDI: 12 načinov za naravno zdravljenje depresije

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj