… nepredstavljiva. Dobra novica je, da se lahko z malo truda navadite vstati prej in telovaditi že zjutraj. Sledite sedmim preprostim nasvetom.

1. Stvari si pripravite večer pred vadbo

Če hodite v fitnes, si že zvečer pripravite torbo z vso potrebno opremo, če pa telovadite doma, ali tečete, si pa lahko zvečer vnaprej pripravite oblačila in druge pripomočke, da zjutraj s tem ne izgubljate časa.

2. Prisilite se vstati takoj, ko zazvoni budilka

Uro prestavite na drug konec spalnice in s tem sami sebe prisilite, da vstanete takoj, ko začne zvoniti. Tako se hitreje zbudite in če ste že pokonci, zakaj se ne bi takoj odpravili na vadbo?

3. Izpustite zajtrk

Tako zato, ker ni ne potreben, ne zdrav – kot tudi zato, ker vas bo karkoli boste imeli v želodcu, pri vadbi le oviralo. In nenazadnje, ker vadba na prazen želodec pospeši izgorevanje maščob.

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

4. Večer pred vadbo ne pijte alkohola

Že majhna količina alkohola lahko utrudi vaše telo, zato naslednje jutro ne boste poskočni, kot bi bili sicer. V primeru, da greste s prijatelji ven, spijte čim manj alkohola in poskrbite, da boste popili dovolj vode, da drugo jutro ne boste dehidrirani.

5. Pojdite zgodaj spat

Ko se boste enkrat navadili jutranjega vstajanja, boste zvečer avtomatsko šli prej v posteljo. Dokler niste vajeni takšne rutine, se pa boste morali zvečer zavestno odločiti, da greste dovolj zgodaj spat. Pomagate si lahko s toplim mlekom, ali kakšnim čajem, ki vas bo pomiril in vam pomagal hitreje zaspati.

6. Najdite partnerja za jutranjo vadbo

Če se boste jutranje telovadbe lotili s partnerjem ali prijateljico, boste zjutraj manj verjetno ugasnili budilko in spali naprej.

7. Planirajte vnaprej

Jutranjo vadbo si napišite v koledar in, če je le mogoče, temu prilagodite ostale obveznosti. Lahko preverite, če v vaši telovadnici obstajajo jutranje skupinske vadbe, ali pa preposto v koledarček napišete ‘tek’. Ko boste po vadbi v koledarčku obkljukali napisano, boste zagotovo zadovoljni in ponosni nase.

PREBERITE TUDI: 6+ posledic, do katerih privede jutranja telovadba

4 KOMENTARJI

  1. Me zanima, katera jutranja ura je mišljena v tem članku… Če vstajaš med polšesto in šesto zjutraj, ti ni ravno do tega, da bi vstal še kako uro prej in odtelovadil/odtekel svoje. Tole pride bolj v poštev za tiste, ki s službo začenjajo okrog 9., ne porabijo veliko časa za pot in nimajo otrok, da bi jih moralipripraviti za vrtec/šolo in tja odpeljati.
    Skratka, članek za peščico bralcev.

  2. Jaz poznam veliko ljudi, ki imajo fleksibilen urnik, ali pa začenjajo ob 9. Čedalje manj je tistih, ki s službo začenjajo tako zgodaj.

  3. Jutranja vadba je zakon. Moja je v obliki srednje dolgega sprehoda s psom. In je super, ker se do takrat, ko je treba začet razmišlajti, moji možgani že zbudijo in nadihajo. 🙂 (in ja, po navadi začenjam 9:40)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj